Poliţiştii din Ialomiţa au protestat astăzi pentru a atrage atenţia asupra inechităţilor salariale din domeniul Ministerului Administraţiei şi Internelor!

4

Ei reclamă că IPJ Ialomiţa este singurul din ţară în care nu se acordă sporurile pentru condiţii vătămătoare, dar şi că încadrarea de bază a agenţilor devine inferioară salariului minim pe economie.

Reprezentantul sindicatului naţional al poliţiştilor şi personalului contractual din Ialomiţa, Tilă Victor, precizează că protestele atrag atenţia asupra  inechităţilor din sistemul de salarizare: „Primul ordin care prevedea aceste sporuri a fost emis în 2003, dar la IPJ Ialomiţa nu a fost niciodată aplicat şi în 2010 el s-a abrogat. Întrucât celelalte inspectorate din ţară l-au pus în aplicare şi a intervenit legea salarizării care face precizarea că veniturile salariale sunt cele de la nivelul lunii decembrie 2009, poliţiştii din ţară au beneficiat şi beneficiază de ele, ori noi, dacă nu le-am avut, nici acum nu le avem. Vrem uniformizarea salarizării la nivelul Poliţie Române. Apărăm un principiu, pentru că în bani sporul cuantifică în jurul a 100 de lei.” 

La proteste s-au alăturat şi membrii Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie. Reprezentantul acestora, Marian Pavel, explică: „Eu lucrez de 20 de ani în operativ. Am lucrat 7 ani numai de noapte la ordine publică şi de 13 ani sunt la judiciar. Eu am 1.650 lei încadrarea, iar diferenţa dintre mine şi un nou angajat este de 200 de lei, deşi am 20 de ani vechime. În schimb, la aceeaşi muncă, un coleg al meu ofiţer, care a făcut studii superioare, toată stima, dar care lucrează la fel ca mine, în aceleaşi condiţii şi cu aceleaşi responsabilităţi, are o soldă aproape dublă. Nu am nimic cu el, dar nu este echitabil.”

Protestatarii mai reclamă că personalul contractual angajat este plătit sub salariul minim pe economie. Revendicările poliţiştilor ialomiţeni privind sporurile pentru condiţii de muncă vătămătoare şi periculoase se pot rezolva doar printr-un ordin de ministru. Valoarea acestor sporuri este de 50% pentru perioada efectiv lucrată în condiţii vătămătoare, adică în jurul a 5 lei în plus pe oră, şi se cuantifică  la aproximativ 100 de lei pe lună.

4 comentarii

  1. LA MUNCA BAAAA MILITIENILOR NU LA CERSIT ! Ba, aveti 16.000 de dosare nerezolvate cu autori necunoscuti si aveti tupeul sa iesiti in strada. Nu va convine la sapa ori in constructii ba sa vedeti ce inseamna munca nu la impinsul siretului.

  2. Pentru militianul #eu. Ba vorbesc chiar in cunostinta de cauza iar opinia este un mijloc de libera exmpimare mai #eu# inca o dovata ca esti militian tu imi impui sa tac. Militianule in ialomita chiar nu va meritati salariile. Performanta 0%. Bai in orice ati mimat ca faceti si mai ce politist, oi fii tu voi sunteti teleghidati numai la comanda , politica si preferential. Eu conosc in zona de vest a judetului cel putin 2 militieni care ar trebui imediat arestati pentru acoperirea faptelor de coruptie si fraude economice. Ba baiete aveti 16 de cazuri nerezolvate cu autori necunoscuti ! Ba baietica ta.major stii e inseamna asta. Voi dormiti si cereti dtepturi. Pai pentru ce ca va plimbati cu mapa in mana pe banii mei. Ca oamenii vin cu necazuri la voi si fac reclamatii iar voi primul lucru pe care il faceti este acela de a anunta, hotul ori evazionistul.stii ba cate iti pot dovedii, mai in vest si pe langa. Ba stii cum merg comisarii sefi si agentii dupa spagi. Mai noi se audiaza hotul latifundiarul evazionist la domiciliu ori la sediu societatii comerciale Bai nu mai cereti pomana si bani nemunciti ! Ca mai sunt printre voi si mai cinstiti rare situatiile. Dar si atunci ori il corupeti ori eaca din politie. Finalizan mai#eu# Nu meritati nici un șvantz in plus sunteti sub orice critica ba chiar mancati desii nu produceti nimic societatii. Va plumbati prin concedii pe banii mei va hraniti familiile si pe banij mei. Ba si voi acopetiti hotii, falsificatorii si alti infractori. Rusine mai aveti unii dintre voi sa cereti ce nu vi se cuvine

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.