Poliţiştii ialomiţeni acţionează pentru a vă asigura Sărbători Pascale în siguranţă

0

În dimineaţa zilei de ieri, în intervalul orar 07.00 – 08.30, la nivelul municipiului Slobozia a fost organizată şi executată o acţiune preventiv – reactivă cu efective mărite, în sistem integrat, la care au participat poliţişti din structurile de poliţie rutieră, siguranţă publică urban şi rural şi lucrători de la posturile de poliţie arondate, în colaborare cu specialişti din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Ialomiţa, acţiunea vizând creşterea gradului de siguranţă rutieră, precum şi prevenirea şi combaterea transportului, a sacrificării şi comercializării de animale (miei), în Piaţa Agroalimentară Slobozia.

Cu ocazia acţiunii au fost organizate pe raza municipiului 11 filtre rutiere, în toate punctele de acces/ieşire în/din municipiu, precum şi pe Bulevardul Matei Basarab, în vederea identificării transportatorilor de animale şi produse animaliere care desfăşoară această activitate fără respectarea prevederilor legale.

În cadrul operaţiunii, au fost verificate peste 170 de autovehicule, dintre acestea 22 înmatriculate în străinătate şi au fost legitimate 181 de persoane, 42 dintre acestea fiind sancţionate contravenţional cu amenzi a căror valoare depăşeşte 6800 de lei.

Totodată, pe lângă măsura principală de sancţionare cu puncte amendă şi puncte de penalizare, faţă de doi conducători auto, s-a dispus şi măsura reţinerii permisului de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de conduce autovehicule pe o perioadă determinată, iar în alte patru cazuri s-a luat măsura retragerii certificatului de înmatriculare a autovehiculelor, întrucât acestea fie prezentau defecţiuni tehnice care puneau în pericol siguranţa traficului rutier, fie aveau aplicate pe geamuri folii neomologate de R.A.R.

Exemplificări:

Pe Bulevardul Matei Basarab, la intersecţia cu Strada Ardealului, a fost depistat un localnic în vârstă de 32 de ani, în timp ce conducea un autoturism de transport persoane în regim Taxi, care nu a respectat semnificaţia culorii roşii a semaforului electric instalat în intersecţie. Acesta a fost sancţionat cu amendă contravenţională în cuantum de 300 lei şi i s-a reţinut permisul de conducere în vederea suspendării pe o perioadă de 30 de zile.

În Piaţa Agroalimentară Slobozia, împreuna cu lucrătorii D.S.V.S.A. Ialomiţa au fost verificate şi neutralizate 6 bidoane a câte 5 litri fiecare şi 68 de kg legume conservate, pentru care proprietarul nu deţinea documentele de provenienţă şi atestare a calităţii organoleptice a produselor agroalimentare expuse spre vânzare, fiind aplicate şi sancţiuni contravenţionale.

inspector de poliţie Daniela Salaoru, Compartiment Relatii Publice IPJ

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.