POR & POCU: S-a publicat rezultatul final al procesului de evaluare și selecție a Strategiilor de Dezvoltare Locală

0

Ministerul Fondurilor Europene a publicat rezultatul final al procesului de evaluare și selecție a Strategiilor de Dezvoltare Locală (SDL) propuse spre finanțare în cadrul mecanismului DLRC, în conformitate cu art. 32-35 ale Regulamentului UE nr. 1303/2013.
MDRAPFE a publicat Rezultatul preliminar al procesului de evaluare și selecție a SDL (anterior depunerii contestațiilor).
Ca urmare a soluționării contestațiilor, precum și a aprobării Strategiilor selectate pentru finanțare la nivelul Comitetului Comun de Selecție, a fost stabilită Lista finală a SDL selectate pentru finanțare, după cum urmează:
Pentru regiunile mai puțin dezvoltate, 35 SDL au fost selectate pentru finanțare, 10 SDL fiind considerate definitiv respinse;
Pentru regiunile mai dezvoltate (regiunea BI), 2 SDL au fost selectate pentru finanțare, iar 2 SDL au fost respinse.
Conform comunicatului oficial, această situație reprezintă rezultatul final al procesului de evaluare și selecție, urmând ca strategiile selectate pentru finanțare să fie implementate sub coordonarea GAL-urilor, în acord cu prevederile Orientărilor pentru GAL privind implementarea SDL (etapa a III-a a mecanismului DLRC) și cu instrucțiunile/ghidurile celor două Autorități de Management finanțatoare (AMPOR și AMPOCU).
Comunicatul mai precizează că toate cele 49 de GAL-uri participante la evaluare vor fi notificate în scris (prin e-mail) în perioada imediat următoare, cu privire la rezultatul final al procesului de evaluare, al punctajului obținut sau al motivelor de respingere a SDL, după caz.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.