Preasfintitul Damaschin Coravu s-a stins din viata in aceasta noapte

6

Episcopul Sloboziei si Calarasilor a murit la spitalul militar din Bucuresti unde se afla internat pentru investigatii medicale. 

Preasfintitul Damaschin avea de mai mult timp o infectie in gat si pentru ca in a doua zi de Paste i s-a facut rau in timpul slujbei de resfintire a bisericii din Milosesti, s-a decis sa mearga la o consultatie amanuntita la Bucuresti. Inainte cu o ora de vestea mortii, maica Emilia a stat de vorba cu preasfintitul Damaschin iar acesta se simtea bine. 

Reprezentantii episcopiei Sloboziei si Calarasilor sunt tulburati de vestea mortii si fac demersurile crestinesti pentru inmormantare, duminica la ora 11.

Trupul neinsufletit al Episcopului Damaschin Coravu va fi depus in aceasta dupa-amiaza la Catedrala din Slobozia.

Clementina Tudor

6 comentarii

 1. A fost o onoare sa-L cunosc,un dar minunat de la Dumnezeu intr-un moment de mare nenorocire.Pot numar pe degetele de la cele doua maini ocaziile in care ne-am intalnit, dar ele, clipele acelea, sunt unele dintre cele mai pretioase ale umilei mele existente.Ultima data cand l-am vazut, in pragul unei manastirii mi-a daruit buchetul lui de flori, un crin imperial pe care stia ca il voi duce la mormantul sotului meu. Era un semn ca Dumnezeu a permis marea trecere…
  In noaptea dinaintea plecarii lui, in deja ziua de Sfantul Gheorghe, la ora la care sotul meu s-a stins, m-am trezit dintr-un vis straniu… o lespede de zapada alba, imaculata, fara raceala in ea, luminoasa si alaturi buletinul sotului meu cu coltul taiat…
  Am stiut ca cineva va pleca undeva unde este el, dar nu puteam gandi ca va pleca tocmai Sfintia Sa.Viata vesnica acolo in imparatia lui Dumnezeu si gand pamantesc:Nu ne uita, Sfintia voastra!

 2. E un moment de mare tristete, desi ma gandesc ca poate ar vrea sa ne bucuram pt El…A plecat la cele vesnice in saptamana luminata, in seara zilei de Sf Gheorghe si inainte de Izvorul Tamaduirii- e semn de mare dragoste a lui Dumnezeu fata de supusul lui, Damaschin Coravu, Episcop al Sloboziei si Calarasilor… Dar regret ca Dumnezeu a luat un om bun dintre noi, pentru ca avem nevoie de semeni cu puterea binelui, cu intelepciune si chibzuinta, ca sa nu pierim in desertaciune…
  Dumnezeu sa-l odihneasca si sa ne dea pace tuturor.

 3. Incet, incet, se sting reprezentantii unei generatii de ierarhi deosebiti….Un om in deplinul sens al cuvantului, un ierarh intelept, un profesor corect……
  Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

 4. Privind imaginile de la inmormantare, ma gandesc ca PS Damaschin ar fi vrut, totusi, sa fie inmormantat la Craiova……de cateva ori, in putinele discutii pe care le-am avut dupa ce a plecat din Craiova la Slobozia, a spus ca i-ar placea sa se intoarca, definitiv, cand va fi sa fie, la Craiova…..
  Aici s-a nascut, aici a fost profesor la Seminar, aici a fost episcop-vicar 20 de ani, aici a luptat pentru infiintarea la Craiova a Facultatii de Teologie, aici a facut mult bine si cred ca o parte din sufletul sau de aur a ramas in Craiova. Multi dintre noi am dorit sa fi ramas pana la trecerea sa la Domnul printre noi, dar caile lui Dumnezeu nu sunt caile oamenilor….
  I-am simtit lipsa cand a plecat la Slobozia, ii vom duce dorul acum cand a plecat la cer…
  Dumnezeu sa-l odihneasca in pace si sa aiba mila de noi toti!

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.