Preasfințitul Episcop Vincențiu a târnosit biserica de lemn din Cojești, județul Călărași

0

cojești, călărași

Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a participat la slujba de târnosire a bisericii de lemn din localitatea Cojești, cu hramurile Sfântul Ierarh Nicolae” și „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”.
În semn de recunoștință pentru participarea la evenimentul de mare încărcătură ecumenică, autoritățile locale i-au oferit titlul de „Cetățean de Onoare” al comunei Belciugatele, de care aparține Cojeștiul. Urmat de un sobor de preoţi şi diaconi, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a înconjurat lăcaşul de cult și a intrat în sfântul lăcaș unde a binecuvântat Sfânta Masă, altarul de jertfă, precum și icoanele noii Catapetesme.
Totodată, în cadrul aceleiași manifestări religioase, episcopul Sloboziei și Călărașilor a acordat rangul de iconom preotului paroh al bisericii de lemn din Cojești, Daniel Ionel Preda. De asemenea, mai mulți oameni de bine din comunitate, care au susținut activitatea de consolidare a lăcașului de cult, au primit din partea Preasfințitului Episcop Vincențiu „Medalia aniversară” a Episcopiei. În cadrul ceremoniei religioase, acesta a vorbit despre importanța sfințirii de biserici în Postul Mare.
În semn de recunoștință pentru efortul de a se afla în sânul comunității din Cojești, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a primit din partea reprezentanților administrației locale titlul de „Cetățean de Onoare” al comunei Belciugatele, de care aparține localitatea. Târnosirea bisericii de lemn nu a fost singurul eveniment de care s-au bucurat credincioșii din Cojești.
În aceeași zi s-a pus piatra de temelie pentru lucrările de consolidare ale vechiului lăcaș de cult din comunitate, monument istoric ce datează de peste 100 de ani. Biserica veche, al cărei hram este „Adormirea Maicii Domnului”, va beneficia de 160.000 euro, în cadrul Măsurii CLGAL 3,Măsura 413 prin Măsura 322, „Dezvoltarea infrastructurii fizice de bază în mediul rural, înființarea și dezvoltarea serviciilor de bază pentru comunitatea rurală, menținerea și păstrarea moștenirii rurale”.
Fondurile au fost obținute prin eforturile comune ale reprezentanților Grupului de Acțiune Locală „Călărași Vest”, sprijiniți de autoritățile locale și Episcopia Sloboziei și Călărașilor.

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.