Prefectul Teculescu cere intrunirea Comitetului Local pentru Situatii de Urgenta Slobozia in vederea gasirii de solutii pentru asigurarea apei potabile in scoli si gradinite

6

Prefectura Ialomita a transmis Primariei si Consiliului local Slobozia doua adrese prin care solicita asigurarea apei potabile in scolile si gradinitele din oras si un pret unitar la apa catre toti beneficiarii.

In urma discutiilor dintre reprezentantii Societatii URBAN si primarii din Amara, Ciulnita,  Scanteia, Cosambesti si Marculesti, s-au remarcat ca neajunsuri lipsa unui contract de delegare a gestiunii serviciului de furnizare a apei,  diferente de pret la apa pentru beneficiarii de la oras si cei de la tara,

datoriile istorice ale comunitatii Amara aparute ca urmare a nerecunasterii cantitatii de apa livrata si a unor platii partiale ale facturilor emise.

Solutiile identificate de reprezentantii prefecturii sunt analize la capetele de retea din localitatile care primesc apa de la Slobozia, un control apometric la  intrarea apei in statia de la Amara, stabilirea unei comisii care sa stabileasca exact cantitatea de apa livrata de Urban la Amara.

Clementina Tudor

LATER EDIT: Adresele, transmise de prefect in data de 13 octombrie, au caracter urgent, dar au ramas netransmise consilierilor locali din Slobozia care s-au intrunit in seara aceleasi zile.


6 comentarii

 1. Bun, ne-bun, prefectul asta e singurul dintre cei cu autoritate care, in sfarsit, a luat o hotarare sanatoasa, responsabila. Iar aceasta masura are o mare calitate, va atrage atentia mult mai mult decat initiativa lui Paros, decat ce scriu ziaristii sau decat comentam noi aici, si ma gandesc in primul rand ca astfel problema va ajunge si la nivel central.
  Iar ce se intampla cu guvernul acum nu are importanta, fiindca cine va veni la conducere va specula in favoarea sa criza apei din Slobozia (adica, se vor grabi sa promita ca ei – si numai ei – vor face apa potabila in Slobozia).

 2. Sa fim seriosi.
  Zilele lui Teculescu la prefectura sunt numarate.
  Chiar daca o sa avem guvern de tehnocrati… in teritoriu tot oameni politici or sa fie… si prin urmare la ialomita o sa avem prefect PSDist…
  Ca nu o sa se apuce acu dl. Prim Ministru “independent” sa isi caute oameni “independenti” in judete sa ii puna la Prefectura, la descentralizate si la alte institutii care apartin de ministere si guvern…
  Oricum… mai mult ca sigur ca dupa atata perioada sa nu mai poate fi pornite vechile instalatii… din cauza ruginei.

 3. Offtopic:
  KLAUS WERNER IOHANNIS NU ESTE INDEPENDENT!
  Conform http://www.sibiu.ro este membru al FDGR!
  Iar viceprimarii din Sibiu sunt de la PNL si FDGR!
  FDGR detine majoritatea in Consiliul Local Sibiu cu 14 din 23 de consilieri.
  KLAUS WERNER IOHANNIS e doar o alta metoda pentru PNL de a avea premier de-al lor.
  KLAUS WERNER IOHANNIS ar fi un idiot sa renunte la posturl de primar al Sibiului pt. a fi 1-2 luni primul ministru al Romaniei (Face cam ce a facut Teculescu… cu postu de prefect), plus ca i-ar dezamagi pe sibieni.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.