Pregătiţi de ce e mai rău!

0

Comitetului Județean pentru Situații de Urgență a dispus asigurarea permamanenţei la sediul primăriilor din Ialomiţa pe toată perioada de valabilitate a avertizării de vreme rea şi se va verifica, prin grija comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă, situația persoanele care locuiesc singure.

În ceea ce priveşte persoanele fără adăpost, acestea vor fi preluate şi transportate în spaţiile special amenajate de autorităţile publice locale. În acest sens, s-a adoptat măsura ca, în perioada următoare, forțe din cadrul ISU Ialomița să efectueze zilnic misiuni de patrulare în Slobozia, Urziceni, Fetești și Țăndărei pentru identificarea acestora.

Referitor la persoanele care necesită dializă şi femeile gravide aflate în evidențe, s-a luat legătura cu firma care asigură transportul acestora, fiind aduse la spital în cursul zilei de marţi.

De asemenea, cursurile școlare vor fi suspendate miercuri, 11.01.2017, iar preşedintele C.J.S.U. Ialomiţa a dispus continuarea acţiunilor pentru împrăştierea de material antiderapant pe drumurile naţionale şi judeţene, plus lărgirea acestora pe două benzi.

Pentru gestionarea cu eficienţă a misiunilor de salvare şi optimizarea intervenţiilor din teren, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a ordonat dislocarea, de la alte inspectorate județene, a unor mijloace tehnice de intervenție pentru perioada următoare.

Astfel, două grupări de sprijin formate din autospeciale de tractare şi autospeciale cu capacitate de trecere mărită au ajuns în zona de competenţă a ISU Ialomiţa de la ISU Timiș, respectiv ISU Suceava. Acestea au fost alocate detașamentelor de intervenție Urziceni și Slobozia. De asemenea, în raionul de intervenție al detașamentului Urziceni va acționa, la nevoie, o grupare de sprijin cu o autofreză de zăpadă multifuncţională de la ISU Botoșani.

În componenţa echipajelor operative se află şi paramedici, personal care va acţiona în sprijinul colegilor lor, la misiunile de acordare a primului ajutor calificat.

Pentru evitarea situaţiilor extreme ce pot pune în pericol viaţa şi sănătatea celor implicaţi – victime şi salvatori deopotrivă, reprezentanţii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţe fac apel la persoanele aflate în zonele vizate de avertizările meteorologice să respecte indicaţiile personalului ce acţionează pentru limitarea efectelor acestor fenomene periculoase.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.