Premieră chirurgicală la Spitalul Județean de Urgență Slobozia

0

În premieră, la Spitalul Județean de Urgență Slobozia s-a realizat o nouă performanță chirurgicală: din domeniul chirurgiei oncologice minim-invazive. O echipă mixtă (Urolog-Dr. Picu George Marian, Chirurg-Dr. Tuhari Tudor, ATI-Dr. Hedeș Adriana) alături de personalul calificat al Blocului Operator și Serviciului ATI (As. Med. Craia Lucica, As. Med. Crăciun Nicoleta, As. Med. Drăgan Violeta) și cu ajutorul partenerilor tehnologici de la MedTronic, au făcut posibilă extragerea radicală a unui rinichi transformat tumoral. Din păcate astfel de cazuri ar fi necesitat transferul într-un spital universitar, dar cu influxul de medici specialiști competenți și instruiți în chirurgie oncologică și de asemenea investițiile recente în aparatură de ultimă generație, aceste patologii pot fi tratate cu succes în Spitalul Județean de Urgență Slobozia.
Intervenția a fost una de dificultate ridicată, durând 4 ore, de asemenea punând probleme deosebite echipei de anestezie. Toate acestea au fost surmontate cu succes datorită bunei colaborări și mai ales coordonarea exemplară între echipele implicate.
Chirurgia minim-invazivă a făcut posibilă recuperarea rapidă după o intervenție majoră – Nefrectomie Radicală Laparoscopică.
Menționăm că ne putem adresa majorității patologiilor oncologice abdominale, gineco-oncologice, patologiei tumorală urologică, beneficiind de dispozitive de ultimă generație pentru realizarea acestor operații: Laparoscopie tridimensională (3D), dispozitive de sutură mecanică endoscopică, dispozitive de sigilare vasculară și disecție cu ultrasunete.
Sursa: Facebook Spitalul Județean de Urgență Slobozia

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.