Premieră cinematografică la Slobozia: „Ţara Moartă” de Radu Jude, cu suport de imagine fotografiile lui Costică Acsinte

0

Filmul documentar va fi prezentat la Casa Municipală de Cultură vineri, 25 august, începând cu ora 19, şi are o legătură puternică cu judeţul Ialomiţa prin folosirea instantaneelor artistului-fotograf Costică Acsinte, care a surprins cu aparatul foto momente unice din primul război mondial şi din viaţa Sloboziei interbelice.

Filmul este un eseu documentar compus din peste 500 de fotografii din cele peste 8500 ale colecţiei Costică Acsinte, texte de Emil Dorian şi fragmente de pe coloana sonoră a filmelor de propagandă din anii ’30-’40. Documentarul a beneficiat de demersul lui Mario Cezar Popescu, care a trecut pe suport digital fotografiile lui Costică Acsinte.

Pelicula “Ţara moartă” a fost prezentată la TIFF anul acesta şi în Austria luna trecută, iar săptămâna aceasta are premiera în România. Regizorul Radu Jude are la activ mai multe scurtmetraje foarte bine primite de critica de specialitate. Printre acestea, “Lampa cu căciulă” (2006), câştigător a peste 50 de premii la festivaluri internaţionale –  Sundance, San Francisco, Los Angeles, Uppsala –  şi “Alexandra” (2007) –  selectat la Clemont-Ferrand, premiat la Oberhausen. De asemenea, producţia “AFERIM!” (2015), i-a adus premiul “Ursul de Argint” pentru Cea mai bună regie la Festivalul de Film de la Berlin.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.