Premiul I cu coroniţă, laurii elevilor silitori!

0

Ultima zi a anului şcolar 2016-2017, cu tradiţia festivităţii de premiere, se respectă în tot mai puţine unităţi de învăţământ. Anul acesta, multe şcoli din Ialomiţa au preferat să acorde premiile încă de joi şi să rezerve ziua de vineri pentru situaţiile şcolare finale.

Vacanţa cu o zi mai devreme i-a mulţumit pe elevi, însă şcolile serioase au respectat întocmai calendarul anului şcolar. Indiferent de ziua aleasă pentru festivitatea de premiere, înmânarea diplomelor a fost o sărbătoare. Premianţii au fost adevăratele vedete ale zilei, iar laureaţii premiilor I au purtat cu mândrie coroniţe. Iulia a obţinut media generală 9,88 şi este singura din clasa a IX-a cu profil matematică informatică intensiv engleză care a luat premiul I: “Am primit coroniţa de la doamna dirigintă din gimnaziu. Mi-a făcut-o cadou şi mi-a spus să o ţin tot aşa, până în clasa a douăsprezecea. Mai am acasă încă patru.” Mulţumită este şi Doriana: “Contează să ai lângă diplomă o carte şi o coroniţă. Sunt o răsplată a efortului pe care l-am făcut şi îmi amintesc de mulţumirea acestei zile speciale.” Diana şi Maria sunt premiantele cu coroniţă al clasei a VII a de la Colegiul Naţional Mihai Viteazul din Slobozia. Întâmplător, fetele au coroniţele identice, comandate la aceeaşi florărie: “Sunt cu flori nemuritoare, albe, şi muguri roşii. Sperăm să reziste cât mai mult!” 

Chiar dacă nu au luat premiul I, dar au avut rezultate bune, multe dintre eleve au purtat astăzi flori în păr : “M-am gătit special pentru că am încheiat cu bine clasa a V-a şi mi-am pus coroniţe în păr şi la gât ca să vină vara mai repede”, a spus Luana. Cu un an mai mare, Alexia are aceeaşi pasiune: “Iubesc coroniţele şi le port la ocaziile speciale. Azi am luat-o pe cea cu trandafiri roz. Acasă mai am încă două, una cu flori galbene şi una cu flori albastre. Am culori diferite ca să le pot asorta la cât mai multe ţinute.”

Cu sau fără premii, bucuria încheierii anului şcolar este aceeaşi pentru elevii, profesorii şi părinţii care s-au pus de acord că vacanţa este pentru odihnă şi mai puţin pentru teme.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.