Presedintele Comisiei pentru Buget din Camera Deputatilor: “In primele 4 luni ale anului, investitiile publice au depasit pragul de 1 miliard de euro”

0

Deputatul PSD Marius Budăi, președintele Comisiei pentru buget, finanțe și bănci a anunțat, miercuri, că în luna aprilie investițiile au depășit pragul de 1 miliard de euro în primele 4 luni ale anului 2018, ceea ce reprezintă o crește cu 156% față de anul trecut, de la 1,8 miliarde lei în 2017, la 4,7 miliarde în 2018.
„Cheltuielile de capital sau, mai simplu spus, investițiile publice efectuate din bugetul de stat au depășit în luna aprilie pragul de 1 miliard de euro, aceasta fiind și principala componentă a deficitului bugetar înregistrat în primele luni ale anului 2018. Aceste rezultate confirmă faptul că România se dezvoltă sănătos, iar în prezent există o balanță echilibrată între consum și investiții”, a declarat Marius Budăi.
Acesta a subliniat că realitatea a contrazis din nou toate alarmele false trase de Opoziție cu privire la mersul economiei. Astfel, în primele 4 luni, toate datele arată o intensificare a activității economice cu creșteri mari în domeniul comerțului (+25%), construcțiilor (+29%) sau al serviciilor (+17%), care au condus implicit la o creștere a numărului de salariați. Drept urmare, deputatul PSD îi îndeamnă pe cetățeni să nu ia în considerare „știrile false (fake news)” lansate de Opoziție și să urmărească datele economice oficiale comunicate de instituțiile din România și din Uniunea Europeană.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.