Preşedintele FRL: „Amara va da campioni mondiali la lupte!”

1

_DSC4359

Sâmbătă şi duminică, pe plaja Zorilor din Amara se desfăşoară Campionatul naţional de lupte pe nisip pentru cadeţi şi juniori. La competiţie participă sportivi din toată ţară, iar gazdele se prezintă cu Lungu Cristian, campion naţional la categoria 63 de kg, Ivan Dragoş şi Stanciu Marian la 60 de kg şi Miu Cristian la categoria 70 de kg. Antrenorul Marian Moraru speră ca fiecare din cei patru luptători ai Clubului Sportiv Amara să obţină câte o medalie, mai ales că de la Cupa Calatis luptătorii noştri s-au întors cu şapte medalii de aur, trei de argint şi două de bronz: „A fost ceva de vis pentru noi. Echipa s-a sudat, sportivii au atitudine, am avut de toate, de la echipamente până la rezultate. Din cinsprezece luptători de la Amara, doisprezece au venit cu medalii, iar cei care nu au luat au pierdut tot la noi, nu cu alte cluburi. Avem mari speranţe pentru că am atins un alt nivel.”
Prezent la şedinţa tehnică, preşedintele Federaţiei Române de Lupte este pentru a doua oară la Amara în vara aceasta şi apreciază că rezultatele obţinute de Clubul Sportiv Amara sunt explicabile prin profesionalismul antrenorului. „Nu trebuie să ai 50 sau 60 de ani ca să ajungi un tehnician foarte bun. Eu sunt convins că Amara va da luptători de renume pentru că omul sfinţeşte locul, iar acest Marian Moraru munceşte mult, este dedicat şi sunt sigur că Amara va avea premianţi şi la campionatele mondiale. Noi am obţinut la RIO o medalie după 24 de ani. Ne-o doream să fie de aur şi mai aveam speranţe şi pentru una de bronz la fete. Dar ne-am îndeplinit obiectivul, iar pentru următoarea ediţie a Jocurilor Olimpice ne-am propus câte o medalie la fiecare categorie”, a declarat Răzvan Pîrcălabu.
Pentru la anul, Federaţia Română de Lupte şi-a propus să promoveze luptele pe nisip în toată ţara, inclusiv în Bucureşti, unde va amenaja o plajă într-un parc, pentru o audienţă diversificată şi mai mare, cu scopul de a promova luptele libere şi a atrage sportivi. Campionatul naţional de lupte pe plajă pentru copii va rămâne însă la Amara.

1 comentariu

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.