Prima mobilitate din cadrul proiectului ”Educație pentru dezvoltare durabilă și cetățenie europeană” derulat de Casa Corpului Didactic Ialomita (2019-2021)

0

Proiectul ”Educație pentru dezvoltare durabilă și cetățenie europeană” propune reorientarea rolului profesorului din județul Ialomița ca facilitator al învățării, agent al schimbării din perspectiva educației pentru dezvoltare durabilă, cetățenie europeană, ca cel care orientează învățarea interdisciplinară și transdisciplinară.
La primul flux de mobilitate din cadrul proiectului au participat 2 angajati (Vild Theodora și Buzea Ileana) ai Casei Corpului Didactic Ialomița, la cursul furnizat de Newschool Oslo, Norvegia: ”Profesorul ca agent al schimbării” în perioada 28.10.2019-01.11.2019.
Lecțiile învățate dintr-o țară nordică în care politica din domeniul învăţământului se bazează pe principiul drepturilor egale la educaţie pentru toţi membrii societăţii, indiferent de originile lor sociale şi culturale, sunt legate de învățarea autonomă, de principiul învățării trasformaționale și de învățarea pe tot parcursul vieții. Participanții la mobilitate au adus ca notate ideea de a învăța din orice experiență, că oamenii nu au nevoie de teorii ca să fie buni cetățeni ci trebuie să exerseze aceasta, că motivația pentru învățare trebuie să vină din interior nu din constrângeri exterioare.
Fluxul următor de mobilitate va învăța tot la Newschool despre interdisciplinaritate, despre felul în care în Norvegia se aplică aceasta.

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.