Primăria a dat, Curtea de Conturi a luat

0

_DSC7105

Vânzătorii de haine din bazarul municipal au fost scoşi datori către Primăria Slobozia, de către Curtea de Conturi, în urma unui control privind activitatea SC Servicii Publice SRL.
Auditul a constatat că există diferenţe de preţ între costurile stabilite iniţial pentru închirierea tarabelor şi sumele facturate. Directorul societăţii, Ştefan Costea, a explicat consilierilor locali că diferenţele imputate la plată comercianţilor din bazar rezultă din recalcularea zilelor de lucru pe săptămână, reducere obţinută cu acceptul executivului. „Am stabilit iniţial un cost de 3,5 lei mp pe zi, dar raportat la o lună a ieşit o sumă foarte mare, chiriaşii s-au întâlnit cu primarul şi viceprimarii şi s-a hotărât să se ia în calcul câte 20 de zile lucrătoare pe lună – am scăzut şi perioada de concediu, rezultând un cost de 2,8 lei mp. Curtea de Conturi consideră însă că diferenţele trebuie recuperate la valoarea iniţială.”
Comercianţii reclamă însă că ei au contract pe 5 ani cu Primăria, în care sunt trecute sumele stabilite de comun acord şi că au plătit după cum au fost facturaţi.
Decizia curţii de conturi ar fi putut fi contestată, numai că termenul de 10 zile a fost insuficient pentru toate demersurile legale, iar vânzătorii de haine vechi şi noi din bazar mai au ca alternativă instanţa de judecată, sau să achite diferenţele imputate.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.