Primarul ales al Urziceniului a fost trimis în judecată!

3

constantin-sava

Procurorii DNA au decis trimiterea în judecată sub control judiciar a lui CONSTANTIN SAVA, pentru săvârșirea a două infracțiuni de instigare la abuz în serviciu.
Conform unui comunicat de presă, în datele de 04 iunie 2014 și 06 ianuarie 2015, inculpatul Sava Constantin, în calitate de primar al municipiului Urziceni, a determinat-o pe inculpata Irimie Măria să dispună ridicarea popririi instituite asupra conturilor bancare ale unei societăți comerciale, pentru sumele de 50.539,52 lei, respectiv 102.919,13 lei, fără ca societatea comercială să îndeplinească condițiile legale privind suspendarea sau încetarea executării silite.
În această modalitate, inculpatul Sava Constantin a produs un prejudiciu primăriei municipiului Urziceni de peste 160.000 de lei și o vătămare a drepturilor și intereselor legitime ale municipiului Urziceni.
În ceea ce o priveşte pe IRIMIE MĂRIA, la data faptelor director executiv la Direcția Impozite și Taxe Locale – Primăria municipiului Urziceni,şi ea a fost trimisă în judecată, dar în stare de libertate, tot pentru săvârșirea a două infracțiuni de abuz în serviciu.
Deşi firma care a beneficiat de favorurile administraţiei urzicenene prin încălcarea legii a achitat toate impozitele și taxele cuvenite bugetului local, împreună cu accesoriile aferente, chiar şi în plus cu 4.190,69 lei, achitarea în timpul urmăririi penale a datoriei de către contribuabil are natura unei acoperiri a prejudiciului după consumarea infracțiunii și nu influențează existența infracțiunilor, ci doar gravitatea faptelor săvârșite de inculpați.
Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Ialomița, cu propunerea de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză.

3 comentarii

  1. Pe acest infractor l-a sustinut tinel gheorghe impotriva oricarei reguli de integritate si moralitate. se adevereste ca acest corupt calca pe cadavre pentru a-si atinge scopul.poftiti de-l mai votati la parlament daca va lasa constiinta.

  2. Pusca lui de smecher improvizat se duce sigur la parnaie. Am vb.cu el si cica ii face rezervare si lui Turiguta de Dridu. Mancalar canceru si ciroza nu ar mai avea zile dacat prin spitalul fundeni. Sa aiba soarta lui glontaru

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.