Primarul comunei Grindu a fost reţinut de DNA

3

Primarul comunei Grindu, Vieriu Costel, a fost reţinut de DNA, fiind acuzat că a pretins comision pe contracte de la un om de afaceri.
Potrivit DNA, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Ialomița au dispus reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 29 noiembrie, a primarului comunei Grindu, Vieriu Costel, acuzat de trafic de influenţă, în formă continuată.
DNA susţine că primarul a pretins, anul trecut, de la un om de afaceri (martor în cauză) să-i remită un comision de 10% din valoarea facturilor ce urmau a fi emise în baza unui contract pe care societatea martorului intenţiona să-l încheie cu Primăria comunei Grindu.
”După ce s-a asigurat că firma respectivă a câştigat contractul, inculpatul Vieriu Costel a primit, în două tranşe, de la omul de afaceri suma de 41.000 lei (reprezentând contravaloarea comisionului menţionat anterior). Într-un context asemănător şi pentru acelaşi motiv, inculpatul Vieriu Costel a cerut de la aceeaşi persoană un comision de 15% şi a primit, la data de 29 noiembrie 2018, suma de 30.000 lei, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante”, arată DNA.
În 30 noiembrie, Vieriu Costel a fost prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunere de luare a măsurii arestului la domiciliu, măsura fiind admisă pe o perioadă de 30 de zile.

3 comentarii

  1. Eu zic domnu’ Nelu, ca ești mult prea puțin informat. Intr o zi te vei trezi la fel de nevinovat și tarat in ceva in care nu te așteptai!
    Dacă doar te ai născut in Grindu, nici nu ai dreptul sa comentezi, lasa locuitorii comunei sa și dea cu părerea!

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.