Primarul SAVA de la Urziceni – tras pe linie moartă de DNA

0

constantin sava

UPDATE 14.04.2016

Procurorii DNA au dispus prelungirea măsurii controlului judiciar până la data de 10 iunie față de primarul SAVA CONSTANTIN sub aspectul săvârșirii a două instigări la infracțiunea de abuz în serviciu. În plus, procurorii au impus obligația de a nu mai exercita funcția de primar al municipiului Urziceni.
Conform unui comunicat al DNA Bucureşti, în datele de 04 iunie 2014 și 06 ianuarie 2015, inculpatul Sava Constantin, în calitate de primar al municipiului Urziceni, a determinat o subordonată din cadrul primăriei să dispună „sistarea” popririi instituite asupra conturilor bancare ale unei societăți comerciale, pentru sumele de 50.539,52 lei, respectiv 102.919,13 lei, fără ca societatea comercială să îndeplinească condițiile legale privind suspendarea sau încetarea executării silite.
Astfel, alesul urbei a produs un prejudiciu bugetului municipiului Urziceni cu sumele menționate și o vătămare a drepturilor și intereselor legitime ale municipiului Urziceni.
Pe timpul cât se află sub control judiciar, Sava Constantin are interdicţie de a lua legătura cu persoanele menționate în ordonanța procurorilor și de a comunica cu aceștia direct sau indirect, la care se adaugă interzicerea exercitării funcției de primar al Municipiului Urziceni.
Inculpatului i s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.
Măsura dispusă de procurorii DNA a fost contestată şi se va judeca joi la Tribunalul Ialomiţa.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.