Primul flux de mobilitate din cadrul proiectului Erasmus+ Valletta, Malta

0

Proiectul Casei Corpului Didactic Ialomița: ”Dezvoltarea managementului și a culturii organizaționale” ce se derulează în perioada septembrie 2019-august 2021, a organizat prima mobilitate din cadrul acestui proiect, la Valletta, Malta, la cursul ,,Interactive Teaching – Using Educational Games And New Technology In Order To Enhance Learners Motivation” furnizat de Eruditus Language School.
Ca urmare a participării la acest curs de formare, participantul prof. Tămârjan Cristina Aurelia, va putea proiecta materiale creative, motivante și atractive prin utilizarea calculatorului (instrumente WEB 2.0) și activități non-computerizate. De asemenea, va participa la scrierea unui modul din cadrul suportului de curs care va fi trimis la acreditare și care va multiplica cunoștințele asimilate.
Tehnologia oferă numeroase instrumente pe care profesorii le pot utiliza în și în afara clasei pentru a spori învățarea elevilor și a-i ajuta să rămână angajați în procesul de învățământ. Deoarece sunt utilizatori „pricepuți” ai dispozitivelor mobile, pare logic să aliniem sălile de clasă de astăzi cu modul în care elevii noștri obișnuiesc să învețe. De asemenea, instrumentele WEB 2.0 sunt foarte utile în managementul intern al unei instituții-de la crearea unor resurse manageriale și educaționale, care să sprijine și să faciliteze bunul mers al organizațiilor de învățământ, până la ținerea unor evidențe a activităților din aceste instituții. Exemple tipice pentru acest aspect sunt așa-numitele wiki-uri, weblogs sau mai simplificat blogurile, precum și portalurile și bursele de schimb de imagini, muzică, filme/video și software din Internet, așa cum ar fi Flickr, YouTube și site-urile pentru File sharing.
Instrumentele Web 2.0 devin, deopotrivă, un adevărat aliat al cadrelor didactice și al părinților.
În acest sens, instrumentele Web 2.0 sunt softuri disponibile online care permit utilizatorilor:
a) să creeze o manieră interactivă de prezentare a conținuturilor științifice;
b) să păstreze pe o perioadă limitată de timp și să arhiveze date;
c) să editeze fotografii și materiale video;
d) să realizeze proiecte și să desfășoare activități de învățare prin cooperare.
Combinarea noilor tehnologii cu instrucțiunile clasice tradiționale poate, fără îndoială, să îmbunătățească experiența de învățare și să creeze noi oportunități pentru profesori și elevi, atât la nivelul managementului organizațional, cât și la nivelul procesului de predare-învățare-evaluare.

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.