PRO România face cărţile pentru Consiliul Local Slobozia şi Consiliul Judeţean Ialomiţa

0

Deşi a câştigat fotoliul de primar la Slobozia, PNL este pe locul doi în Consiliul Local şi are o singură variantă pentru a obţine majoritatea la vot, cu PRO România. Prezent la învestirea lui Dragoş Soare, Prim Ministrul a exclus orice posibilitate de alianţă a liberalilor cu social democraţii şi a confirmat că singura alternativă rămâne PRO România. „Decizia noastră politică este foarte clară: nu formăm nicio majoritate cu PSD, nu susţinem nici un candidat PSD la nicio funcţie de viceprimar sau vicepreşedinte de Consiliu Judeţean”, a declarat Ludovic Orban.
Decizia Biroului Politic Naţional al PNL favorizează la maximum şansele PRO România de a-şi impune candidaţii în fotoliile de viceprimari şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Ialomiţa. Contactat telefonic, Marian Neacşu a declarat pentru www.guraialomiţei.com că negociază atât cu PNL cât şi cu PSD, pentru ca alianţele pe care le face să maximizeze politic şi administrativ PRO România: „ Suntem în continuare în discuţii atât cu Partidul Social Democrat cât şi cu Partidul Naţional Liberal, iar propunerea noastră de viceprimar la Slobozia este Adrian Mocioniu. În principiu, eu îmi doresc să avem o alianţă la nivelul judeţului şi aşa am şi negociat cu ambele partide. Vizăm atât Consiliul Municipal Slobozia, cât şi Consiliul Municipal Feteşti, Consiliul Orăşenesc Ţăndărei, Consiliul Judeţean Ialomiţa şi alte câteva localităţi în care majorităţile se pot configura fie cu unii, fie cu ceilalţi competitori politici.”
Deocamdată, propunerea PRO România pentru una dintre cele două funcţii de vicepreşedinte la Consiliul Judeţean Ialomiţa este încă în negociere şi nu a fost făcută publică de liderul Marian Neacşu. După noul cod administrativ, procedurile de validare sunt mai complicate şi de mai mare durată. Alegerea vicepreşedinţilor Consiliului Judeţean Ialomiţa ar putea avea loc în săptămâna 9-15 noiembrie.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.