Procesiune cu Icoana Maicii Domnului, făcătoare de minuni, numită “Portăriţa”, la Țăndărei

0

manastirea-iviron-(43)Sâmbătă, 03 august 2013, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Episcop Vincenţiu, se va purta în procesiune Icoana Maicii Domnului, făcătoare de minuni, de la Mănăstirea Iviron din Muntele Athos, pe străzile oraşului Ţăndărei.
Procesiunea cu Sfânta Icoană va porni de la intrarea în oraş (dinspre Slobozia) către Biserica Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena, începând cu orele 10.00.
Întâistătătorul Eparhiei noastre va primi Icoana Maicii Domnului, făcătoare de minuni, la biserica parohială din cartierul Strachina şi va săvârşi slujba acatistului pentru Icoana Maicii Domnului, făcătoare de minuni, de la Mănăstirea Iviron din Muntele Athos.
Această icoană este o copie a Icoanei Maicii Domnului, făcătoare de minuni, sfinţită în Mănăstirea Iviron din Muntele Athos şi va rămâne spre închinare în Biserica Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena, din oraşul Ţăndărei, Protopopiatul Feteşti, fiind o binecuvântare pentru oraşul Ţăndărei şi întreaga Episcopiei a Sloboziei şi Călăraşilor.
Icoana Maicii Domnului, făcătoare de minuni, de la Mănăstirea Iviron din Muntele Athos
Icoana Maicii Domnului, făcătoare de minuni, numită „Portăriţa” – Παναγία Πορταϊτισσα – se află în paraclisul de la poarta Mănăstirii Iviron, cum se intră în curte, pe partea dreapta. Potrivit tradiţiei athonite, această icoană a venit pe mare, din Bizanţ.
Monahii de la Mănăstirea Iviron s-au bucurat de toate acestea si apoi au zidit un paraclis aproape de poarta mănăstirii, unde au pus această icoană făcătoare de minuni, care se află în acest loc până astăzi. Datorită acestei întâmplări, icoana a primit numele de “Portăriţa”. Icoana este mare, de 1,30 x 1,90 metri. Icoana este ferecata, cu excepţia fetelor, cu o îmbrăcăminte de aur şi argint, cu pietre preţioase, monezi de aur şi o mulţime de alte podoabe dăruite de împăraţi, regi, egumeni, duci, ofiţeri şi simpli credincioşi. Aceste odoare sunt dovezi ale minunilor Preacuratei. Le-au oferit cei care au primit ceea ce au cerut de la ea. S-a prorocit, de către părinţi, ca la sfârşitul lumii, această icoană va pleca pe mare, aşa cum a venit.
Biroul de Presă al Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.