Procurorii DIICOT au folosit investigatori sub acoperire pentru prinderea unor tineri traficanți de droguri din Slobozia

1

În vara anului trecut, procurorii DIICOT au efectuat mai multe percheziţii pe raza municipiului Slobozia pentru destructurarea unei grupări de traficanţi de droguri de risc şi alte substanţe cu efecte psihoactive.

narcis grozaPercheziţiile au fost efectuate în Slobozia, la adresele de domiciliu a doi tineri care provin din familii bune, iar un al treilea tânăr, deşi era tot din Slobozia, avea domiciliul în Bucureşti. Unul dintre ei avea deja antecedente penale, fiind condamnat cu suspendare în urmă cu câţiva ani pentru conducere pe drumurile publice fără a avea permis. Acesta se numeşte Cârlig Alin, iar între timp a fost condamnat şi pentru trafic cu droguri, având de executat o pedeapsă privativă de libertate de 2 ani şi 5 luni.

Ceilalţi doi suspecţi, Narcis Groza şi Vancu Mihai, au fost cercetaţi de către procurori într-un alt dosar penal disjuns din cel al lui Cârlig.

Potrivit rechizitoriului, inculpatul Narcis Groza procura în mod frecvent cantităţi importante de substanţe despre care cunoştea că sunt susceptibile de a avea efect psihoactiv, de la numitul Cârlig Alin. Cea mai mare parte dintre aceste substanţe au fost revândute, de către inculpat, consumatorilor din cercul său de prieteni şi cunoscuţi de pe raza municipiului Slobozia.

Pentru documentarea activităţii infracţionale a inculpatului, în cauză au fost autorizaţi, conform prevederilor legale, un investigator cu identitate protejată, şi un colaborator cu identitate protejată, reuşindu-se efectuarea, de către aceştia, a unei procurări autorizate de canabinoizi sintetici.

A rezultat probator elemente care au relevat că inculpatul Narcis Groza procurase respectiva substanţă de la numitul Cârlig Alin, chiar în ziua realizării cumpărării autorizate.

vancu mihaiÎn ceea ce îl priveşte pe inculpatul Vancu Mihai, acesta a fost identificat, prin activităţile probatorii efectuate, ca „furnizor” de droguri de risc (cannabis) al condamnatului Alin Cârlig. De asemenea, au fost documentate contacte telefonice între inculpaţi, în care se făceau referiri la vanzarea-cumpărarea de droguri, precum şi la modalitatea de plată a acestora, agreată de părţi, constând în depunerea de către Alin Cârlig a contravalorii drogurilor, într-un cont bancar deschis pe numele inculpatului Mihai Vancu.

Prin declaraţiile date în cursul procesului penal, inculpatul Vancu Mihai a recunoscut activitatea de trafic de droguri reţinută în sarcina sa, precizând că în perioada octombrie 2013–aprilie 2014 a procurat, deţinut, preparat, oferit,

vândut, distribuit droguri de risc (cannabis) pe care le achiziţiona de la un „furnizor” indicat sub porecla de „Sită” de pe raza municipiului Bucureşti, în schimbul unui preţ de 50 lei/gram. Drogurile cumpărate erau, în cea mai mare parte, revândute către Cârlig Alin şi numitul IC, ambii din Slobozia, în schimbul unui preţ de 60 lei/gram. Restul cantităţilor achiziţionate fiind puse la dispoziţie, gratuit, pentru consum, concubinei sale. Drogurile erau remise direct consumatorilor, în contextul unor întâlniri ce se desfăşurau fie în Bucureşti, fie în Slobozia.

Declaraţiile inculpatului Groza Narcis sunt în sensul recunoaşterii activităţilor infracţionale la regimul substanţelor susceptibile de a avea efect psihoactiv, şi de negare a activităţilor de trafic de droguri. Astfel, inculpatul a precizat că este consumator al substanţelor cu efect psihoactiv, referite drept „etnobotanice”, din anul 2012, iar „furnizorul” acestor substanţe era condamnatul Cârlig Alin.

 Un al patrulea complice, condamnat luna aceasta

În dosarul în care Narcis Groza şi Vancu Mihai au fost trimişi în judecată a mai fost cercetat un alt tânăr din Slobozia, Gheorghiţă Marian Jenel, zis Puchea. Acesta a semnat la data de 12 februarie 2015 un acord de recunoaştere a vinovăţiei între procuror şi inculpat. Drept urmare, pentru inculpatul Gheorghiţă Marian Jenel, s-a dispus disjungerea cauzei şi trimiterea în judecată. La primul termen de judecată, inculpatul a fost condamnat, primind o pedeapsă de trei ani cu suspendare.

Elena Georgescu, Jurnalul de Ialomița

1 comentariu

  1. Bravo politia si procuratura si toti mortii lor de cacati care se mai cred autoritati. Au combatut criminalitatea in ultimul hal. Muie Garda

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.