Procurorii instrumentează patru noi dosare penale în care apare numele primarului Urziceniului, Constantin Sava

1

După ce DNA a cerut închisoare cu executare în procesul pentru abuz în serviciu, alte patru lucrări penale în care apare numele lui Constantin Sava iar cercetările se efectuează până în acest moment doar in rem (cu privire la faptă) urmează să fie soluționate de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Urziceni.

Așteptată în data de 25 octombrie, pronunțarea sentinței judecătorilor Tribunalului Ialomița în dosarul în care Constantin Sava, primarul municipiului Urziceni, şi Maria Irimie, fost şef al Direcţiei de Impozite şi Taxe Locale din cadrul Primăriei Urziceni, sunt judecaţi pentru abuz în serviciu, s-a amânat pentru 8 noiembrie, magistrații apreciind că au nevoie de mai mult timp pentru aprofundarea concluziilor scrise. La ultimul termen de judecată, procurorii DNA solicitaseră eliminarea din categoria probelor a documentului pe care se baza apărarea lui Sava, un raport de expertiză ce nu se pronunța asupra existenței prejudiciului la momentul producerii faptelor ci doar asupra inexistenței acestuia la data trimiterii în judecată a primarului Urziceniului.

DNA vrea închisoare cu executare pentru Sava în procesul pentru abuz în serviciu

DNA a cerut condamnarea la închisoare cu executare a edilului Urziceniului pentru o serie de fapte presupuse a fi fost săvârșite în 4, respectiv 6 iunie 2015, date la care, susțin în rechizitoriu procurorii anticorupție, ”în calitate de primar al municipiului Urziceni, inculpatul Sava Constantin a determinat-o pe inculpata Irimie Maria să dispună ridicarea popririi instituite asupra conturilor bancare ale unei societăţi comerciale, pentru sumele de 50.539,52 lei, respectiv 102.919,13 lei, fără ca societatea comercială să îndeplinească condiţiile legale privind suspendarea sau încetarea executării silite”. Suspendarea popririlor ar fi fost consecința unor convorbiri telefonice purtate între administratorul SC Carman SRL şi primarul Sava, desființarea vremelnică a măsurilor asiguratorii permițând societăţii comerciale să-și desfășoare activitatea fără însă a se grăbi și să-și stingă datoria avută la bugetul local, achitarea restanțelor având loc abia după începerea urmăririi penale a edilului.

Emoții pentru Sava în alte 4 dosare pentru abuz în serviciu și fals intelectual

Dincolo de procesul aflat pe rol la Tribunalul Ialomița, primarul Urziceniului așteaptă pronunțarea magistraților în alte 4 cauze penale înregistrate la Parchetul de pe lângă Judecătoria Urziceni cu numerele 759/P/2016, 836/P/2016, 602/P/2017 şi 1159/P/2017.

În dosarul penal nr. 759/P/2016, în baza unui denunţ anonim, organul de poliţie s-a sesizat din oficiu şi – în data de 02.06.2016 – a început urmărirea penală ,,in rem” pentru infracţiunea de abuz în serviciu, în fapt, existând indicii că primarul Sava ar fi dispus/efectuat plăţi pentru lucrări fictive de asfaltare şi de extindere/modernizare a reţelei de iluminat public, ar fi dispus/efectuat plăţi pentru construcţii, ar fi stabilit discreţionar salariile unor angajaţi și ar fi aprobat decontări frauduloase, în absenţa unor hotărâri ale Consiliului Local.

În dosarul penal nr. 836/P/2016, în baza unei plângeri penale, organul de poliţie – în data de 02.06.2016 – a început urmărirea penală ,,in rem” pentru infracţiunea de abuz în serviciu, în fapt  persoana vătămată susținând că primarul Constantin Sava ar fi emis o dispoziţie prin care s-ar fi retrocedat către 2 persoane fizice din Mun. Urziceni o suprafaţă de teren mai mare decât aceea la care ar fi avut dreptul potrivit legii.

În dosarul penal nr. 602/P/2017, în baza unor articole din presă locală, organul de poliţie s-a sesizat din oficiu şi – în data de 14.04.2017 – a început urmărirea penală pentru infracţiunea de abuz în serviciu, în fapt existând indicii că – în anul 2017 – reprezentanţii Primăriei Urziceni ar fi achiziţionat bănci stradale la preţuri nejustificate şi ar fi încheiat o parte din contractele de închiriere a suprafeţelor de teren aflate în domeniul public cu scopul de a desfăşura activităţi comerciale, fără existenţa unor hotărâri ale Consiliului Local şi fără o procedură de licitaţie.

În dosarul penal nr. 1159/P/2017, în urma soluţionării altui dosar penal, procurorul de caz s-a sesizat din oficiu pentru infracţiunea de fals intelectual, în fapt existând indicii că primarul Urziceniului ar fi putut atesta fapte şi împrejurări necorespunzătoare adevărului, cu ocazia emiterii atestatelor pentru administratorii de imobile din municipiul Urziceni.

Sursa: www.cronicaialomiteana.ro

1 comentariu

  1. Daca dosrarele vor fii solutionate de parchetul Urziceni poate dormii linistit ex.primarul Costica Sava. Mai intai sa fie cercetati procurorii sa dea socoteala penal, dupa care ciocniti ouăle linistiti. 😈 👎. Pute de corupti sistemul de forta numit justitie. La nivel local exista un slogan; vrei sa castigi judecate oriunde in Romania numai la Urziceni, nu.

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.