Casa Corpului Didactic Ialomița a lansat luni, 22 martie, numărul anual al revistei Ars Didactica, în prezenţa inspectorului general Rodica-Luminița Barcari, directorului Casei Corpului Didactic, Gabriela Borodea, metodiști, inspectori și profesori din județul Ialomița care au publicat materiale în revistă.
Numărul din acest an cuprinde 65 de articole în patru secțiuni: Profesor 2020-reflecții și atitudini, Limbi moderne, Practici pozitive. Abordări didactice și psihopedagogice, Abordări practice ale muncii personalului didactic auxiliar, iar temele abordate sunt inspirate din munca celor care și-au închinat viața învățământului, elevilor și educației.
Materialele din paginile revistei însumează opinii și atitudini care provoacă la îmbunătățirea strategiilor din educație, reflecții privind cariera didactică și predicții privind viitorul educației. Unul dintre îndemnurile remarcate în articole este cel al prof. Emil-Cătălin Grigore, vicepreședinte al Consiliului Județean Ialomița, despre ce au în comun profesorii de succes: ”Nu renunță! Au o conexiune personală, de natură profesională cu elevii sau studenții lor, sunt surse de inspirație și sunt pasionați de ceea ce fac, au obiective clare, știu când să asculte și când să ignore, au o atitudine pozitivă și îi încurajează pe elevi să reușească, le dau probleme grele și îi sprijină în rezolvarea lor, sunt consecvenți, prețuiesc originalitatea și au simțul umorului. Știu cum să comunice cu părinții, cu comunitatea, caută încontinuu autoperfecționarea”. Un alt articol evidenţiat este cel al Pr. Conf. Univ. Dr. Constantin Necula, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă ”Andrei Șaguna” Sibiu, în care face cadrelor didactice o ”declarație de dragoste”: ”Recuperați vocațiile. Cu riscul de a fi luați drept idealiști. Sporiți fidelizarea educațională într-atât încât să fiți confundați cu ea. Școala este viață, oamenii care o alcătuiesc. Deseori copiii nu mai spun merg la ora de matematică sau fizică, nici la ora de religie sau română. Merg la profesoara sau profesorul X sau Y sau pur și simplu vă zic pe nume. Nu vă supărați. Sunteți materia pe care o predați. Un prieten, poetul și profesorul Radu Vancu, a postat una dintre spusele fiului său, Sebastian, către mama sa, profesoară de limba română: Mami, tu ești obligatorie! La fel și Dumneavoastră. Sunteți obligatorii. Și asta, credeți-mă, este o declarație de dragoste.”