Program extins de donare la Centrul de Transfuzii din Slobozia

1

Din 16 aprilie, programul de recoltare sânge de la donatori se va extinde la intervalul 8-16, în zilele de luni şi marţi, cu patru ore mai mult faţă de cel din prezent.
Conducerea Centrului Judeţean de Transfuzii Sanguine a luat această măsură pentru a putea prelua cât mai mulţi donatori şi acoperi nevoia de sânge înregistrată atât la nivelul judeţului Ialomiţa cât şi la nivel naţional.
Locuitorii judeţului sunt rugaţi insistent să vină să doneze, indiferent de grupa de sânge pe care o au, pentru a se putea asigura pacienţilor aflaţi în stare critică tratamentul transfuzional, de cele mai multe ori vital.
Pot dona sânge persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 şi 65 ani, cu precizarea că persoanele de peste 50 de ani, aflate la prima donare, pot dona în functie de evaluarea medicala. De asemenea, donatorii trebuie să aibă o greutate minimă de peste 50 kg, să nu sufere de boli cronice, şi să nu consume băuturi alcoolice cu cel puţin 48-72 de ore înainte de donare.
În ziua donării se recomandă un mic dejun uşor cu sandwich-uri, fructe, lactate şi minim 500 ml lichide.
Persoanele care efectuează o donare completă beneficiază de 7 tichete de masa pentru produse alimentare, o zi liberă, în ziua donării, pentru salariaţi, elevi, studenţi şi militari, decontarea cheltuielilor de transport în comun, în ziua donării şi analize gratuite.
Din 16 aprilie, noul program de lucru la Centrul Judeţean de Transfuzii Ialomiţa este de la 8 la 16 în zilele de luni si marţi, iar miercuri, joi si vineri de la 8 la 12, obligatoriu cu un act de identitate valabil.

1 comentariu

  1. Pentru a dona sange in aceasta perioada de covit ,Persoanele donatoare trebuie sa si faca testul de covit inainte SA ajunga la spital ,sau nu e nevoie de test daca pesoana nu prezinta simtome?

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.