Proiectul de reabilitare a Pieţei Revoluţiei din Slobozia este unul dintre cele 200 de investiţii din fonduri europene cu risc identificate în ţară

0

_DSC9801

Consiliul local a fost convocat luni după amiază pentru a adopta prelungirea termenului de finalizare a investiţiilor până la 30 iunie 2016, conform soluţiei agreată de Ministerul Dezvoltării şi Agenţia de Dezvoltare Sud-Muntenia, şi a transfera sumele prevăzute în bugetul de anul viitor. Toţi banii cheltuiţi până la 31 decembrie vor fi rambursaţi din finanţarea iniţială, nerambursabilă, iar diferenţele de plată, estimate la 27,4 milioane de lei, va fi suportată din surse proprii.
Mai grav este că dacă lucrarea nu se finalizează în noul termen se va imputa toată finanţarea, inclusiv pentru parcul de IMM-uri.
Ultima soluţie a fost intens dezbătută la şedinţa ”de îndată”, deşi din opoziţie au fost prezenţi doar consilierii Andreea Conescu, Gabriel Ioniţă şi Mădălin Teculescu. Explicaţiile au fost oferite de întreg executivul Primăriei cu speranţa expresă că promisiunea iniţială a Guvernului privind suportarea de la bugetul de stat a diferenţelor de plată neeligibile va fi respectată.
Paradoxul paradoxurilor este că banii nu au putut fi cheltuiţi din cauza blocajelor în desfăşurarea proiectului. Primul hop de anul acesta a fost intrarea în insolvenţă a unuia dintre constructori, urmat de reclamaţiile la Parchet din partea Ligii Sindicatului Liber Ialomiţa, apreciate ca nefondate, dar care au condus la suspendarea plăţilor de către finanţator timp de 4 luni. Dată fiind anvergura proiectului şi stadiul lucrărilor, prelungirea cu 6 luni a termenului final de execuţie pare doar o soluţie de moment.
Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.