Proiectul legii salarizării unitare a fost semnat și asumat politic de liderii coaliției de guvernare

0

Proiectul legii salarizării unitare, care a fost discutat de către reprezentanții PSD și ALDE la Sinaia, în două ședințe maraton, a fost semnat joi seara și totodată asumat politic de liderii coaliției de guvernare.
Președintele PSD, Liviu Dragnea, a subliniat că proiectul de lege va fi semnat de parlamentarii coaliției de guvernare: “După ce această decizie politică a fost luată și noi am semnat, urmează ca parlamentarii coaliției, dacă vor dori, să devină co-inițiatori la această lege care va intra în procedura de dezbatere și aprobare parlamentară. Au fost câteva corecturi, nu de substanță (…) Calculul nostru de acasă nu s-a potrivit cu cel din târg, în sensul că noi am sperat să finalizăm discuțiile în coaliție mai repede, și asta a fost o estimare greșită a mea, în așa fel încât în partea a doua a zilei, în grupul parlamentar, inclusiv la care a participat și CExN sa discutăm despre lege și să începem semnăturile. (…) Au fost calcule serioase pe care le-am făcut (…), în așa fel încât grila finală să respecte principiile pe care le-a enunțat ministrul Muncii”, a precizat Liviu Dragnea.
Premierul Grindeanu a menționat că decizia luată în privința acestui proiect de lege a fost determinată de termenul asumat în acest sens prin programul de guvernare.
“Importanța acestei legi și termenul pe care ni l-am asumat prin programul de guvernare, și anume, finalul trimestrului doi, ne-a condus spre a lua decizia ca în Parlament să fie înaintat acest proiect. De aceea, dezbaterile pe marginea acestui proiect se vor desfășura în Parlament, în toată această perioadă”, a precizat premierul Sorin Grindeanu.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.