Propuneri crestere salarii

0

Prefectul STELIAN CARAMITRU a convocat ieri Comisia de Dialog Social pentru a discuta pe tema propunerilor de creşteri salariale din învăţământ şi din celelalte sectoare bugetare.
El a amintit faptul că salariile cadrelor didactice s-au majorat în 2008 în două etape – 1 aprilie – 6% şi 1 octombrie – 9%, aşa cum s-a convenit împreună cu sindicatele în timpul negocierilor şi precizează că ordonanţa dată de premier privind majorarea salariilor de la întâi aprilie 2009 este legală, pentru că orice majorare a salariilor trebuie realizată gradual.
În momentul de faţă, pe investiţii şi transferuri de capital, în proiecţia bugetară pentru 2009, Ministerul Educaţiei alocă suma de 5,3 miliarde lei iar în cazul în care se operează majorări salariale de 50%, investiţiile şi transferurile de capital se diminuează cu suma de 4,3 miliarde lei.
STELIAN CARAMITRU este de părere că intenţia Guvernului este aceea de a urgenta finalizarea Legii salarizării unitare a sectorului bugetar care va cuprinde majorări salariale pentru toate categoriile de lucrători într-un sistem echilibrat şi echitabil.

Elena Marin

 

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.