PSD Ialomiţa va avea în noul Parlament trei deputaţi şi un senator. PNL a obţinut un singur mandat de deputat, iar PMP primeşte la redistribuire un post de senator

2

Scorul de 60% obţinut de Partidul Social Democrat în judeţ, a condus la adjudecarea a trei din cele patru mandate repartizate judeţului Ialomiţa pentru Camera Deputaţilor şi unul din cele două portofolii de la Senat.

Din partea PSD, ialomiţenii vor fi reprezentaţi politic de senatorul Marian Pavel şi deputaţii Mihăiţă Găină, Andrei Pop şi Ştefan Muşoiu.

Marii perdanţi ai alegerilor parlamentare sunt liberalii, care au reuşit contraperformanţa pierderii unuia din cele două mandate deţinute prin reunirea PNL şi PDL. Astfel, Tinel Gheorghe şi-a păstrat postul de deputat, dar Cristina Pocora a pierdut mandatul de senator vizat.

După o primă simulare a redistribuirii voturilor, al doilea mandat de senator repartizat judeţului Ialomiţa va fi adjudecat de PMP, mai exact de candidatul Gabi Ionaşcu, chiar dacă în judeţ Mişcarea Populară nu a realizat pragul electoral. Culmea redistribuirii este că ALDE Ialomița, cu 6,5%, nu reușește accederea în Parlament.

2 comentarii

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.