PSD Urziceni contestă afişajul electoral

0

Organizaţia municipală Urziceni a Partidului Social Democrat, reprezentată prin inginer Liviu Cazan în calitate de preşedinte, a depus ieri la Biroul Electoral de Circumscripţie nr.3 o contestaţie asupra modului în care se face afişajul electoral. Contestaţia vizează lipirea de afişe cu pozele candidaţilor la funcţia de primar Constantin Sava (PNL) şi Valentin Răducanu (PRM) pe stâlpii de iluminat stradal şi de înaltă tensiune.
În contestaţie se precizează că acţiunea respectivă duce la favorizarea celor doi candidaţi prin expunere excesivă în spaţiul public în defavoarea celorlalţi competitori.
Probele pe care se întemeiază documentul sunt afişele lipite pe stâlpii de pe străzile Arcului, Poştei, Puşcaşi, Vânători, 1918, Crizantemelor, bulevardul Republicii şi altele.
Temeiul legal pe care se întemeiază contestaţia este reprezentat de prevederile articolului 76, alineatul 5 din legea 67/2004 reactualizată.
În consecinţă, pentru desfăşurarea disputei electorale în cadrul legal şi în condiţii de şanse egale pentru toţi participanţii la competiţia electorală, Organizaţia Muncipală Urziceni a PSD solicită Biroului Electoral de Circumscripţie să precizeze dacă există o dispoziţie a Primarului Municipiului Urziceni aşa cum este stipulat în articolul 76, alineatul 1 din legea 67/2004 reactualizată, prin care stâlpii sunt consideraţi locuri speciale de afişaj electoral. În caz contrar, social democraţii solicită aplicarea prevederilor legale conform articolului 103, litera i din acelaşi act normativ.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.