Raja Constanţa vrea să se extindă

0

rajaRaja Constanţa vrea acordul autorităţilor ialomiţene pentru extinderea serviciilor pe care le prestează în tot judeţul.
Solicitarea privind adoptarea documentului strategic ,,Master plan pentru reabilitarea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă şi de canalizare în regiunea Constanţa –Ialomiţa” a fost retrasă de pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Judeţean, deşi consilierii au făcut o dezbatere în urma căreia a rezultat dezaprobarea faţă de intenţia firmei.
În motivare, solicitanţii au subliniat că doar un operator regional va putea atrage fonduri europene în perioada 2014-2020 şi a prezentat un plan de dezvoltare a societăţii prin care se urmăreşte extinderea şi gestionarea reţelelor de apă şi canal din localităţile cu peste 2000 de locuitori, până în 2042.
Prezent la şedinţă, deputatul Aurelian Ionescu a atras atenţia asupra monopolului pe care firmele mari îl impun pe piaţa serviciilor şi că, în urma asocierii Urziceniului şi Feteştiului cu RAJA Constanţa, locuitorii acestor oraşe s-au ales cu creşterea preţului la apă, justificată printr-o creştere a calităţii serviciilor. În realitate, susţin consilierii judeţeni din cele două municipii, dar şi din Ţăndărei, apa este doar scumpă, iar serviciile prestate sunt de proastă calitate.
Deşi unanimi în opinii, executivul a propus retragerea de pe ordinea de zi şi a amânat votul, care cel mai probabil ar fi fost împotrivă adoptării acestui proiect de hotărâre
Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.