Raluca Dumitrescu: PNRR ignoră complet nevoile mediului de afaceri și capitalul românesc!

0

Raluca Dumitrescu, deputat PSD de Ialomița, critică guvernul pentru modul în care a întocmit programul de relansare post-pandemie.
Raluca Dumitrescu a remarcat cu amărăciune că Planul Național de Relansare și Reziliență (PNRR), trimis de oficialii români la Comisia Europeană, ignoră complet nevoile urgente ale mediului de afaceri din România.
Scopul declarat al Planului de Relansare la nivel european a fost să sprijine redresarea economică și dezvoltarea socială după pandemie prin transformarea, modernizarea și creșterea competitivității economiei europene.
„Nu am găsit în forma propusă de Guvernul României mecanisme concrete pentru sprijinirea mediului de afaceri, nu există granturi pentru IMM-uri, nu se dezvoltă instrumente pentru dezvoltarea investițiilor și companiilor din România.”, constată parlamentarul social-democrat.
Raluca Dumitrescu atrage atenția că nu sunt finanțate programe de formare continuă sau de formare a adulților în scopul creșterii performanței și productivității, și că, de fapt, PNRR nu prevede nici un mecanism sau viziune privind redresarea economică și creșterea competitivității României.
„PNRR nu sprijină toate zonele din România, nu cuprinde investiții în toate regiunile și ignoră mediul rural. Au uitat să cuprindă în PNRR agricultura și sistemul de irigații. Reformele la care s-a angajat Guvernul de la București în fața Executivului european cuprind domenii precum pensiile, salariile din sectorul public, politica fiscală și administrația publică.
Vorbim despre înghețarea salariilor pentru bugetari până cel puțin în 2022, precum și menținerea cheltuielilor cu pensiile la același nivel pe termen scurt și mediu. Totodată se are în vedere și creșterea vârstei de pensionare.”, este de părere parlamentarul ialomițean.
„Devine tot mai evident că tocmai cei care au avut cel mai mult de suferit în această pandemie sunt cei care vor trebui să plătească și pe mai departe costurile redresării.”
Raluca Dumitrescu atrage atenția că România a rămas restantă și în ceea ce privește sumele alocate prin Cadrul Multianual 2021-2027.
„Negocierea Programelor Operaționale întârzie, probabil pentru că se așteaptă rezultatul privind PNRR, dar așa stând lucrurile, nu cheltuim banii pe care îi avem, care sunt o certitudine, dar discutăm despre cum vom cheltui banii pe care încă nu îi avem. Și nu sunt puțini bani – aproximativ 14 miliarde euro – circa 45% din Cadrul Financiar Multianual 2014-2020.”, adaugă parlamentarul PSD de Ialomița.
www.infoialomita.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.