Regulamentul General privind Protecția Datelor, în dezbatere la Bruxelles

0

Deputatul Ștefan Mușoiu a participat în această lună, la Bruxelles, la o dezbatere inter-parlamentară cu privire la implementarea RGPD-Regulamentul General privind Protecția Datelor.
Noul Regulament 2016/679 va fi aplicabil din 25.05.2018 și, odată cu transpunerea directivei europene 680/2016, cu privire la protecția persoanelor fizice referitor la prelucrarea datelor cu caracter personal, se va face un pas important în respectarea intimității, anonimizarea si impersonalizarea datelor, ceea ce va duce la creșterea nivelului de protecție al cetățenilor. In acest sens, cel mai relevant exemplu a fost scandalul “Facebook-Cambridge Analytica”, ce a expus milioane de persoane prin tranzacționarea datelor cu caracter personal.
Dezbaterea s-a desfășurat pe patru paneluri: aspecte instituționale, Impactul asupra sectorului privat inclusiv IMM, Regulamentul general de protectia datelor si inovatii tehnologice, implementarea directivei de protectie a datelor. Discutiile au fost abordate din mai multe perspective, centrandu-se pe necesitatea ca interpretarea implementarii regulamentului general de protectia datelor sa fie unitara. In acest sens au fost date exemple numeroase in care diferite state au avut abordari diferite. Aceasta lege se va aplica atat tuturor statelor membre ale Uniunii Europene cat si statelor din afara spatiului european care vor procesa date ale cetatenilor europeni.

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.