Relațiile româno-emirateze, consolidate printr-un Forum economic

0

Grupul Parlamentar de Prietenie cu Emiratele Arabe Unite a avut, marți, 6 martie 2018, prima întâlnire cu noua delegație a EAU în România. În cadrul întrevederii, toți membrii și-au exprimat aprecierea și bucuria pentru învestirea Dr. Ahmed Abdulla Al Matrooshi în noua sa calitate de Ambasador extraordinar și plenipotențiar al Emiratelor Arabe Unite în România. Ambele părți consideră oportun orice dialog inițiat pentru consolidarea și dezvoltarea cooperării româno-emirateze. O perspectivă în acest sens o oferă și următoarea întâlnire, fixată pentru data de 25 aprilie 2018, respectiv prima sesiunie a Comisiei mixte de cooperare româno-emirateză. Vicepreședintele Grupului Parlamentar de Prietenie cu Emiratele Arabe Unite, deputatul PSD al județului Ialomița, Ștefan Mușoiu, a insistat ca parteneriatul să fie extins “de la bine, la excelent” în scopul acordării sprijinului reciproc, mizând pe valorificarea concomitentă a mai multor sectoare de activitate, respectiv de la infrastructură, transporturi, agricultură la securitatea alimentară.
În egală măsură, domnul Ștefan Mușoiu a scos în evidență și necesitatea amplificării dialogului pe linia ministerelor în vederea cooperării sistematice reciproce și a dezvoltării infrastructurii portuare și aeriene. Sectorul transporturilor nu a fost singurul care a primit atenție din partea vicepreședintelui Grupului de prietenie. Acesta a subliniat necesitatea conturării unor proiecte ce urmăresc reabilitarea sistemului de irigații, precum și îmbunătățirea tehnologiilor de prelucrare și procesare a legumelor și fructelor, astfel încât să fie eliminate toate asperitățile din domeniul securității alimentare cu care și România și EAU încă se mai confruntă.
Proiectele propuse pentru această viitoare întrevedere vor consolida și mai mult legăturile bilaterale diplomatice, precum și diversele raporturi comerciale și investiționale deja existente, EAU fiind primul partener economic al României din zona Golfului.

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.