Renovare cu bani puțini: 5 moduri de a economisi

0

De cele mai multe ori evităm să renovăm locuințele gândindu-ne la costurile pe care le implică aceste proiecte. Dincolo de temeri însă, prețurile sunt destul de accesibile, așa că îți propunem câteva moduri de a economisi atunci când renovezi, pentru ca prețul să nu mai fie o problemă.
Planificarea, cheia succesului
Fie că vrei să te ocupi de amenajarea casei de la țară sau de un apartament într-un bloc mai vechi, etapele de lucru sunt similare. Vei avea nevoie de o evaluare inițială și de o planificare a etapelor de lucru, ca să-ți faci o idee cu privire la costuri. În acest fel vei vedea în ce merită să investești și ce ar trebui să mai amâni și nu te vei grăbi să arunci cu banii în orice etapă de amenajare.
Dacă vei păstra banii pentru lucrurile cu adevărat importante, vei vedea că începi să economisești, iar acest avantaj este cu siguranță unul important.
Cumpără materiale din magazine specializate
De preferat este să achiziționezi toate materialele din același magazin, pentru că în acest fel economisești mai mulți bani în ceea ce privește logistica și chiar prețul aferent materialelor. Unele magazine oferă reduceri destul de mari pentru cantități mai mari de materiale, așa că realizează un necesar și mergi cu lista în magazinele de materiale de construcții pentru a negocia prețul la diferite articole.
Vei vedea că există și magazine care intermediază cererea și oferta, așa-numitele case de comenzi, care îți oferă practic prețuri preferențiale tocmai pentru că lucrează în mod direct cu distribuitorii și producătorii de materiale de construcții.
Apelează la specialiști pentru realizarea lucrărilor
Dacă vrei să renovezi, însă nu ai cunoștințele necesare despre materiale sau despre etapele de realizare a proiectelor de construcții, atunci ar fi indicat să apelezi la muncitori profesioniști. Aceștia cunosc foarte bine importanța realizării unor lucrări de calitate, așa că vei avea garanția că lucrările tale vor fi corecte și durabile.
Apelează la specialiști pentru fiecare tip de lucrare în parte: zugravi, electricieni, montatori de șape, sisteme de încălzire în pardoseală, parchet, gresie, faianță sau piatră naturală.
Evită să lucrezi cu persoane care realizează lucrări de construcții în regie proprie, deoarece nu vei beneficia de garanție, iar în cazul apariției unor probleme nu vei avea cum să le soliciți efectuarea reparațiilor.
Depozitează în mod corect materialele de construcții
Una dintre principalele probleme atunci când renovezi este cea care ține de depozitarea materialelor. Este de preferat să ai un spațiu anume în care să stochezi aceste materiale, ferindu-le de umiditate sau soare excesiv.
Dacă nu ai un depozit dedicat, poți să depozitezi materialele în cămară, pivniță, într-un beci sau chiar în garaj, dacă și condițiile meteorologice sunt favorabile.
Refolosește resturile de materiale
În mod inevitabil renovările presupun adesea cumpărarea unor cantități mai mari de materiale, ca rezervă pentru cazul în care vei avea nevoie de mai mult decât ai estimat inițial.
Pentru a nu pierde banii, poți refolosi acele materiale care rămân de la proiectele anterioare. Fie că betonezi o alee sau că realizezi un ghiveci de exterior, vopsești gardurile sau tencuiești bucătăria de vară, poți refolosi aproape orice tip de material de construcții pe care nu l-ai utilizat la reparațiile precedente.
Trebuie doar să ai grijă ca aceste materiale să respecte termenele de garanție, astfel încât să nu pericliteze modul de comportare ulterioară a structurii.

Cu siguranță renovările pot fi costisitoare, însă nu uita că uneori poți ca din puținul pe care îl ai să realizezi lucruri cu adevărat uimitoare. Estimează, planifică, cere sfatul specialiștilor și experimentează, pentru ca să te poți bucura de o renovare de calitate, chiar și pe bani mai puțini.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.