Restricţionarea transportului public de călători afectează foarte mult donarea de sânge, în Ialomiţa

0

Restricţionarea curselor publice de călători din interiorul judeţului a condus la scăderea donatorilor într-atât de mult încât Centrul Judeţean de Transfuzii rezolvă solicitările de sânge venite din partea spitalelor din Ialomiţa cu ajutorul rudelor bolnavilor.
Directoarea instituţiei, Raluca Cruceat, face un apel disperat către instituţiile publice şi locuitorii municipiului Slobozia: “Instituțiile publice să iasă la donare pentru că, astfel, pot da exemplu! Chiar toată Slobozia stă în casă? Oamenii de la țară nu au cu ce veni, s-au anulat autobuze, microbuze, trenuri… O urgență ne ia 4-5 pungi!”
Chiar dacă este condiţionat de transport, Mihai Ion din Munteni Buzău, de 29 de ani, a reuşit să se prezinte la termen pentru a dona sânge: “Am venit cu trenul, trebuia să donez. Mai erau trei patru oameni în tren. Oamenii nu mai donează din cauza coronavirusului.”
De săptămâna aceasta, stocurile de sânge vor fi suplimentate prin contribuţia directă a angajaţilor de la baza Aeriană Feteşti şi Inspectoratului Judeţean de Poliţie Ialomiţa care vor trimite regulat, câte 5 donatori pe zi.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.