Rică Răducanu s-a întors pe meleagurile natale, la Vlădeni

0

20160504_115755

Baza sportivă a comunei Vlădeni a fost denumită după fotbalistul Rică Răducanu. Celebrul portar al naționalei României care a participat la campionatul mondial din Mexic este născut și a urmat clasele primare în localitatea ialomiţeană, pe malul brațului Borcea. Rică Răducanu a revenit în comuna natală la lansarea unei monografii în care sunt trecuți și fiii satului, iar revederea școlii, transformată acum în muzeu, l-a emoționat peste măsură. Evenimentul este un cadou pentru ziua de 10 mai când Rică Răducanu din Vlădeni, Ialomița, împlinește 70 de ani.

Rică Răducanu a plecat din Vlădeni la 12 ani, iar în ultima vreme a mai trecut din când în când prin comună vara, în drum spre Mare.
Primele meciuri de fotbal le-a jucat pe islazul comunal din Vlădeni şi la SMT Făcăeni. Plecarea la Bucureşti, după tată, şi locuirea în Giuleşti, i-au oferit şansa vieţii, de a juca fotbal la echipe mari din capitală, iar apoi a ajuns să apere în 70 de meciuri jucate cu naţionala României.
În vizită la Muzeul satului din localitate, Rică Răducanu a descoperit o fotografie cu el din clasa a patra. În clasă a fost şi cu fata preotului, născuţi în aceeaşi zi, pe 10 mai, şi botezaţi în aceeaşi cristelniţă, motiv pentru care mama îi spunea mereu că trebuie să se însoare cu ea.
Denumirea bazei sportive din comuna natală Vlădeni cu numele lui, este acum o obligaţie de onoare pentru Rică Răducanu, care şi-a propus să ajute comunitatea cu echipament sportiv.
Rică Răducanu a primit în dar un tricou de portar cu însemnele echipei locale de fotbal şi a promis că revine la Vlădeni în cel mai scurt timp pentru a pune bazele unei colaborări cu autorităţile locale.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.