Risc mare de accidente de muncă la silozurile din Ialomiţa

0

Inspectorii de muncă au verificat pe parcursul anului trecut cum sunt respectate condiţiile de lucru, securitatea şi protecţia sănătăţii lucrătorilor expuşi unui potenţial risc din cauza atmosferelor explozive în silozurile de cereale şi fabricile de nutreţuri combinate, unităţile de distribuţie a combustibililor solizi, lichizi şi al produselor derivate.
In domeniul de distribuţie a combustibililor solizi, lichizi, gazoşi şi al produselor derivate au fost desfășurate controale la 4 unităţi, cu un total de 43 de salariaţi, şi s-au constatat 12 neconformităţi în domeniul securității si sănătăţii în muncă, pentru care s-au dispus 11 avertismente şi o amenda.
La capitolul activităţi de recepționare, condiţionare, conservare, păstrare si valorificare a produselor agricole, cât şi în cele de prelucrare, păstrare, industrializare şi livrare a furajelor, au fost desfășurate controale la 10 unităţi, cu 261 lucrători. La aceste unităţi au fost constatate 37 de încălcări ale normelor în domeniul securității şi sănătăţii în muncă, pentru care au fost dispuse 36 de avertismente şi o amendă.
Masurile stabilite in urma controalelor ca urmare a nerespectării de către angajatori şi lucrători a prevederilor actelor normative în domeniul securității şi sănătăţii în muncă au avut ca scop prevenirea producerii accidentelor la locul de muncă.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.