Rochii pictate, în expoziţie la Centrul Cultural UNESCO Ionel Perlea

0

Toamna debutează în Galeriile de Artă Arcadia de la Slobozia cu o expoziţie de rochii pictate. Oferta aparţine unei artiste plastice din Galaţi care explorează nişa artei textile şi contribuie la susţinerea unui concept vestimentar prin care îmbrăcămintea comunică şi ne reprezintă, nu doar acoperă trupul.  

Simona Pascale spune că pictează rochii din dorinţa de a vedea arta, la purtător, pe stradă: „Pictez rochii din dorinţa de a prezenta şi a vedea artă peste tot. Nu numai în muzee şi galerii, ci şi pe stradă.  Sânt foarte multe persoane care, din grabă poate, se îmbracă în funcţie de vreme şi pleacă, uitând că ţinuta defineşte personalitatea, uitând că prin ţinută există tot timpul un dialog non verbal între persoana care o poartă şi cei cu care se întâlneşte. Deci povesteşte mereu despre starea ei, despre cine este, despre cum se simte când a plecat de acasă.”

Cum era de aşteptat, expoziţia are mare trecere la doamne: „Credeam că este un artistic plastic ialomiţean de care încă nu am auzit, dar m-a impresionat foarte tare doamna din Galaţi. Lucrările sunt extraordinare şi merită felicitări.”

Croiurile de rochii se îmbină în expoziţie cu tablourile artistei plastice gălăţene, ceea ce conferă un plus de atracţie, precizează preşedintele Filialei Ialomiţa a Uniunii Artiştilor Plastici din România, Gheorghe Petre: „Această expoziţie ne prezintă imprimeu textil, ne prezintă manechine drapate cu imprimeuri textile şi câteva creaţii de rochii, alături de tablourile de pictură de pe simeze, care se îmbină şi fac o armonie aparte.”        

Printre primii vizitatori ai expoziţiei de artă textilă se numără Irina şi Andrei, de 9 ani, care au şi ajutat la aranjarea galeriei: „Arta este şi pentru fete şi pentru băieţi. Este ceva ce nu poate face toată lumea. Mie îmi place lucrarea albastră, tabloul „Adâncuri” pentru că este atât de simplu şi expresiv. Mie cea cu păunul pentru că are mai multe culori şi exprimă o pasăre pe pânză, foarte delicată…Eu iubesc să fac felicitări, personalizate, pe fiecare după cum îl văd eu în inima mea”, se completează gemenii.

Expoziţia Simonei Pascale, intitulată Emoţii, poate fi vizitată pe tot parcursul lunii septembrie la Centrul Cultural UNESCO Ionel Perlea din Slobozia.           

 

 

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.