Romania – miză pe masa de joc

0

Agitatia din ultimele saptamani a adus neliniste in vietile romanilor si ingrijorare din partea celorlalte tari europene. Conflictele de pe scena politica produc o instabilitate destul de mare economiei romanesti, una oricum destul de fragile in aceasta perioada post criza. Unul dintre cele mai clare semne ale gravitatii situatiei este evolutia leului in raport cu dolarul si euro. Cearta pe puterea creste costurile vietii iar cei care au diferite credite in valuta privesc stiu ca urmatoarele vizite la banca vor fi mult mai scumpe fata de precedentele.
In ultimul timp conducatorii tarii vad lupte pentru puterea ca pe un joc de poker. Incercarea lor constanta de a-si domina adversarii, nu de putine ori, lasa impresia unui joc la cacealma. Se arunca diferite acuzatii in stanga si in dreapta iar situatiile penibile ajung sa fie la ordinea zilei. Condamnarea lui Adrian Nastase nu a facut decat sa creeze o prapastie si mai mare intre presedintele tarii si contestatarii lui. Decizia tribunalului a fost una care a creat valuri in presa internationala, stirea ajungand pana in cele mai indepartate colturi ale lumii.
Tentativa de sinucidere ce a urmat imediat dupa, a impartit cetatenii in doua tabere care au inceput tot felul de dezbateri aprinse. Indiferent de ce zice sau cum se simte poporul, conducatorii nu se opresc din lupta lor intretinuta de setea lor de putere. Poate dupa referendumul in care se incearca demiterea presdintelui, situatia se va calma suficient de mult incat sa parem o tara civilizata care stie in ce directie se indreapta.
Valeriu Popescu

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.