”Salvator din pasiune”. ISU mărește echipa voluntarilor

0

Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Barbu Catargiu” al județului Ialomița a început o nouă etapă a campaniei de recrutare a voluntarilor ”Salvator din pasiune”.
Până pe data de 03 mai a.c., așteptăm pentru înscriere noi candidați care doresc să se alăture echipei salvatorilor.
Candidatul la statutul de voluntar este persoana care îndeplinește următoarele condiții:

 • are vârsta cuprinsă între 16 şi 65 de ani;
 • este apt din punct de vedere medical;
 • nu a fost condamnat pentru săvârşirea infracţiunilor cu intenţie;
 • nu a pierdut anterior calitatea de voluntar în cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă;
 • nu este angajat în cadrul inspectoratelor pentru situații de urgență;
 • nu este angajat sau nu își desfășoară activitatea în cadrul serviciilor voluntare sau private pentru situații de urgență.
  Recrutarea se realizează de luni până vineri, în intervalul 08.00-16.00 la sediul inspectoratului din municipiul Slobozia, dar și al subunităților din Urziceni, Țăndărei și Fetești.
  Înscrierea și recrutarea candidaţilor va fi urmată de o perioadă de 5 zile de analiză a dosarelor, iar dacă acestea îndeplinesc toate condițiile legale, se vor încheia contractele de voluntariat.
  Detalii suplimentare pot fi obţinute accesând site-ul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Catargiu” al jud. Ialomiţa – www.isujialomita.eu (clic pe afișul campaniei) sau la structura de pregătire pentru intervenţie şi rezilienţa comunităţilor din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Barbu Catargiu” al județului Ialomița, la numărul de telefon 0243.232.396/97.

Cetăţenii dornici de colaborare cu profesioniştii în situaţii de urgenţă vor învăța și vor utiliza noţiunile de bază în acordarea primului ajutor calificat, se vor implica în acţiunile de ajutor umanitar şi în cele de popularizare a mesajului preventiv și vor putea participa la misiunile de intervenție.
Participarea persoanelor fizice la activităţile de voluntariat desfăşurate în folosul societăţii se va derula fără scop lucrativ şi fără remuneraţie, în scopul creşterii calităţii misiunilor umanitare executate de inspectoratul judeţean.
În prezent, în Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Barbu Catargiu” al județului Ialomița desfășoară activități de voluntariat 19 persoane, care sunt dornice de a-și mări echipa.
Compartimentul Informare și Relații Publice

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.