Sancțiuni pentru comercianți

0

politist

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Ialomiţa continuă acţiunile pentru protejarea mediului de afaceri împotriva ilegalităţilor economice, în baza Planului de măsuri pentru siguranţa sărbătorilor de iarnă.
Poliţiştii ialomiţeni au verificat peste 60 de persoane fizice şi juridice, atât în complexe comerciale, cât şi în piețele ori târgurile în care se desfășoară activități comerciale.
Astfel, în perioada 1 – 20 decembrie, au fost controlate 46 societăți comerciale și 16 persoane fizice. Poliţiştii au înregistrat 11 dosare penale în care se efectuează cercetări pentru săvârșirea a 11 infracțiuni (dintre care 2 pentru evaziune fiscală și restul pentru alte genuri de fapte).
De asemenea, au fost aplicate 28 de sancţiuni contravenţionale, în valoarea totală de 141.720 de lei, fiind ridicate bunuri în vederea confiscării, în valoare totală de peste 14.000 de lei (229 de kilograme de legume şi fructe, 434 de obiecte ornamentale, 1.275 de litri de băuturi alcoolice şi alte bunuri).
Exemplu:
Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au efectuat o verificare la un depozit situat pe raza municipiului Slobozia, cu privire la legalitatea deţinerii şi comercializării de legume, fructe, băuturi alcoolice şi nealcoolice.
Pe parcursul derulării activităţilor, poliţiştii au constatat că unitatea economică deţinea fără documente legale de provenienţă 1.275 de litri de băuturi alcoolice şi 292,5 litri băuturi nealcoolice.
De asemenea, s-a stabilit faptul că agentul economic a comercializat 6 baxuri de fructe, fără să întocmească documente justificative în acest sens.
Pentru neregulile constatate s-a luat măsura sancţionării contravenţionale a societăţii comerciale cu amendă în valoare de 20.000 de lei şi s-a dispus ridicarea în vederea confiscării a băuturilor alcoolice şi nealcoolice deţinute fără documente legale, precum şi a sumei de bani provenite din comercializarea celor 6 baxuri de fructe.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.