Sărbătorile Municipiului Slobozia: La Cupa Sloboziei la cros s-a alergat pe propria răspundere

0

20160612_103459

Competiţia s-a desfăşurat duminică pe Bulevardul Chimiei, între Clubul Tineretului şi ieşirea spre varianta ocolitoare a oraşului. Faţă de ora stabilită pentru începere, 9:30, primul start s-a dat cu o oră mai târziu, timp în care s-a aşteptat să sosească un echipaj de asistenţă medicală pe care organizatorii au omis să-l solicite. Cei mai afectaţi de întârziere au fost veteranii care s-au încălzit prea devreme pentru a alerga.
Cupa Sloboziei la cros se organizează încă de la prima ediţie a Sărbătorilor Municipiului, care au debutat în urmă cu 16 ani, şi este una dintre cele mai populare competiţii din judeţ, după cum spune Directorul Direcţiei de Tineret şi Sport, Ionel Constantin: „Copiii au venit dornici să obţină unul dintre premiile de pe podium. La competiţie nu sunt doar slobozeni, vin sportivi şi din judeţ, cum ar fi Amara, Griviţa şi Malu, iar asta înseamnă că sunt aproape de noi, la sărbătoarea noastră.”
La start s-au aliniat atât elevi care fac atletism, cât şi cei care practică alte sporturi, cum ar fi fotbal, handbal şi tenis: „A fost o experienţă minunată pentru că a fost primul meu cros şi chiar nu mă aşteptam să iau locul 3! Eu am ieşit pe 5 dar îmi place să alerg pentru că mă simt liberă şi toţi avem nevoie de mişcare, ca să fim mai sănătoşi. Nu prea le am cu fotbalul şi fac atletism. Trag, ce să fac, dacă vreau performanţă. Eu fac tenis şi probele de la încălzire sunt asemănătoare. Am mai fost la un cros şi a luat o cupă,” au declarat câţiva dintre participanţii la cros.
Anul acesta, crosul a fost marcat de lipsa unui echipaj de asistenţă medicală, ceea ce a întârziat cu o oră primul start, şi i-a nemulţumit pe însoţitori. „Noi suntem răbdători, în general, că doar suntem de la ţară. Dar nu e în regulă să alergi pe propria răspundere pentru că se poate întâmpla orice. Mă bucur însă că am luat şi premiul înâi, şi doi, şi trei. Mă bucur pentru elevii mei”, a spus profesorul Gheorghe Soare de la Şcoala Malu.
Deloc plictisit, Iustin, de 3 ani, a dat şi a luat startul cu toţi băieţii din concurs: „Eu alerg cu băieţii, că şi eu sunt mare. Uite, băieţii s-au depărtat copiii. Am fluer: pe locuri, fiţi gata şi staaaart!”
Crosul Sloboziei este deschis tuturor categoriilor de vârstă, iar la start s-au aliniat şi câţiva veterani.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.