Sărbătorile Municipiului Slobozia: Streetball şi demonstraţii de baschet cu vedete în Orăşelul Copiilor

0

20160611_090336

Peste 150 de copii şi tot atâtea mingi de baschet au împânzit terenurile din Orăşelul Copiilor în cadrul celei de-a 8-a ediţii a concursului de streetball. “Este baschet de stradă. Mai uşor şi mai atractiv pentru că avem un singur coş, alergăm mai puţin şi ne jucăm mai mult”, spun cei mai mici dintre participanţi.
Întrecerile s-au desfăşurat pe 5 categorii de vârstă, de la baby baschet până la juniori 1, precizează profesorul antrenor Dan Şaramet: “Se întâmplă şi în marile oraşe din ţară, am zis să se întâmple şi la noi. Timpul ne ajută, este perfect pentru streetball. Avem vedete şi le-am prezentat copiilor, pentru că e bine să avem modele. Este cu noi şi Andrei Mihnea, care este în lotul naţional la U 20. Baschetul este un sport nobil, un sport de elită, şi aşteptăm câţi mai mulţi copii să se îndrepte spre baschet.”
Membru al echipei naţionale, Mihnea Andrei, vine cu plăcere acasă pentru a-i inspira şi încuraja pe participanţi. De 3 ani face baschet de performanţă, iar acum joacă la Ştiinţa Bucureşti: “În clasa a doua a venit domnul profesor prin clasă să ne întrebe dacă vrem să venim la baschet. Mi-a plăcut, iar acum vreau să fac o carieră din asta. A început să crească baschetul din toate punctele de vedere: ca suporteri, jucători, dar şi ca bani…”
Tot la Ştiinţa Bucureşti joacă şi ialomiţeanul Câmpeanu Adrian.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.