Șase păsări flamingo au fost observate în Ialomița, pe lacul Fundata

0

Șase păsări flamingo au fost observate de ornitologi în județul Ialomița, pe lacul Fundata, la 25 de kilometri de Slobozia, transmite Societatea Ornitologică Română. Este pentru prima dată în acest an când sunt observate păsările în România.
„La o zi după plecarea acvilei Arlie, în județul Ialomița a fost observat un grup de șase păsări flamingo (Phoenicopterus roseus).Păsările se aflau pe lacul Fundata, la 25 de kilometri de Slobozia. Este un lac salmastru, așa cum sunt cele preferate de flamingi. Este prima observație a acestei specii în România, în 2017”, transmite SOR într-un comunicat.
Anul trecut specia a fost observată de mai multe ori. În 2016, la Vadu, participanții la Expediția Națională SOR au descoperit patru exemplare adulte, iar mai apoi au fost văzute altele și la Techirghiol și la Balta Albă.
Observația din județul Ialomița a fost făcută de o echipă a SOR care revenea de la conferința de presă din Slobozia. (Emil Todorov, Dani Drăgan și Dorin Damoc, Ovidiu Neculai Bufnilă).

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.