Satul Gura Văii are propriul cămin cultural

0

_DSC2502

Fosta şcoală cu două săli de clasă din Gura Văii, abandonată în urmă cu mulţi ani, a fost reabilitată şi transformată într-un cămin cultural.
Incinta va funcţiona în principal ca centru socio-cultural, în care copiii din sat vor avea la dispoziţie 10 calculatoare şi vor fi ajutaţi la lecţii de preotul Laurenţiu Popa: „Este bine că am intrat în rândul comunităţilor aşezate, cu un loc în care să ne întâlnim şi să ne ocupăm de copiii noştri. Aici putem înfiinţa un after school, unde elevii să-şi facă lecţiile, iar eu mă ofer să-i supraveghez şi să-i îndrum.”
În viitorul apropiat, la căminul cultural va fi amenajată şi dotată o bucătărie, astfel încât una dintre săli să poată fi utilizată şi la diferite evenimente: „Cei doi consilieri din Gura Văii au propus şi au fost susţinuţi de Consiliul Local pentru finanţarea acestui proiect. Este o realizarea pentru noi toţi, iar dumneavoastră veţi putea organiza aici şi petrecerea pentru un botez sau masa de hram. Este important să preţuim ce avem şi să păstrăm în bune condiţii spaţiul nou amenajat”, a spus primarul Vasile Şincan.
Căminului Cultural din Gura Văii va purta numele Cuvioasei Paraschiva, precum hramul Bisericii din sat, iar pentru că inaugurarea a avut loc în duminica Floriilor, localnicii prezenţi la eveniment au fost invitaţi la o agapă frăţească la care s-a servit peşte.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.