Şcolarizare la foc automat pentru angajări la Pompieri şi Jandarmerie

0

Jandarmii și pompierii ialomițeni au participat la bursa locurilor de munca pentru a promova recrutarea și școlarizarea de tineri absolvenți de liceu. Criza de personal din structurile M.A.I determina calificarea la foc automat a generațiilor actuale prin parcurgerea a doi ani de școală superioară într-unul singur.         

Avantajele şi obligaţiile pentru angajaţii Ministerului Afacerilor de Interne au fost explicate tinerilor interesaţi de o carieră militară: „Experienţe noi în fiecare zi! Din punctul acesta de vedere nu o să vă plictisiţi, pentru că nu există rutină, mai ales dacîă vă place să interacţionaţi cu oamenii. Sunt şi destule obligaţii şi privaţiuni, chiar în viaţa privată, pentru că 24 de ore trebuie să fii cumva, telefonic, la dispoziţia unităţii, dar sunt şi destule satisfacţii.”

Oferta de şcolarizare în sistem intensiv este rezultatul deficitului actual de cadre, precizează plutonierul major Ionela Goidea, din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Ialomiţa: „Încercăm să ocupăm locurile libere cu oameni care să aibă studii de specialitate. Se va face o sesiune suplimentară, cu 700 de locuri în total, iar cursurile vor avea loc în Şcolile Militari de Subofiţeri Jandarmi de la Fălticeni şi de la Drăgăşani.”

            Cursurile pentru şcolile de subofiţeri vor începe în ianuarie, precizează maior Ion Florin, din cadrul ISU Ialomiţa: „Şcolarizăm pentru a ajunge pompieri, pentru că după cum se ştie foarte multe cadre s-au pensionat şi există deficit de personal. Durata cursurilor este de un an de zile, după care se intră în pâine, cum se spune.”

            Pentru Sorin, absolvent al Universităţii Ovidius din Constanţa, oferta este tentantă, mai ales că presupune o varietate de activităţi inedite: „Personal o să mă gândesc foarte bine la ambele oferte şi după un timp de meditaţie o să aleg. Sunt similare, din punctul meu de vedere, Jandarmeria şi Pompierii. Chiar sunt interesat şi tentat.”

            Pe lângă diploma de bacalaureat, condiţiile principale pentru înscrierea la şcolile de subofiţeri sunt vârsta de maximum 27 de ani împliniţi în 2018 şi înălţimea minimă de 1,65 metri pentru fete şi 1,70 pentru băieţi.

 

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.