Scrimerul George Dragomir este sportivul anului, în Ialomiţa

0

Cei mai buni sportivi ai judeţului au fost nominalizaţi aseară în cadrul Galei Sportului Ialomiţean. Evenimentul s-a desfăşurat la Casa Municipală de Cultură, în prezenţa sportivilor, antrenorilor, invitaţilor şi reprezentanţilor administraţiei locale şi judeţene.

Clasamentele generale au fost prezentate de directorul Direcţiei de Tineret şi Sport, Marian Cruţu, care a apreciat că 2016 a fost un an bun pentru sportul ialomiţean: „Anul acesta, sportivii ialomiţeni au evoluat în premieră în competiţii internaţionale. Avem un clasament valoros şi omogen, dovadă că, din cele zece locuri, pe şase s-au clasat câte doi sportivi, ceea ce ne dă speranţă pentru creşterea sportului ialomiţean în 2017.”

Pe primul loc în clasamentul sporturilor olimpice s-a situat George Dragomir, de la  CSS Slobozia, secţia de scrimă. Sportivul din Săveni, unde de 8 ani funcţionează un centru de iniţiere, face scrimă de doar patru ani, este în clasa XII a la Liceul cu program sportiv din  Braşov şi îl are ca model pe Dolniceanu:  „A fost ultimul an de cadeţi, am terminat categoria şi în ultimul an este mai simplu decât în ceilalţi ani. Am reuşit totuşi să obţin rezultate la Europene şi o să lucrez în continuare pentru a mă menţine cât de sus pot. Am ales sportul în urmă cu doi an când am mers în Centrul Olimpic de Juniori şi de Cadeţi şi voi face din acesta o profesie.”

Locul doi în clasament a fost ocupat de Cristian Lungu de la CS Amara, secţia de lupte. Sportivul, elev în clasa a X a, este locul 22 la nivel european şi face lupte de 6 ani:  „Anul acesta a fost mai grea competiţia pentru că am fost câte doi la categorie din fiecare ţară, adică un total de 32 de sportivi din Europa. Cel mai frumos rezultat a fost cel de dublu campion naţional, chiar şi la lupte pe plajă, campionat care s-a desfăşurat la Amara, dar mi-am dorit foarte mult şi mi-a plăcut să particip la campionatele europene.”

Locul trei pe podium îi aparţine handbalistei Alina Ilie, de la CSM Unirea Slobozia. Sportiva din Râmnicu Vâlcea este de doi ani la Slobozia şi spune că s-a acomodat foarte bine, dar va mai rămâne la echipă în funcţie de ofertele pe care le primeşte: „Eu sunt mulţumită, mai ales că nu mă aşteptam să fiu în acest clasament, dar noi trebuie să demonstrăm ca echipă că putem mult mai mult şi că merităm să fim cât mai sus în clasament, să avem în continuare oameni alături de noi şi să facem spectacol. Am trecut prin momente foarte grele şi este timpul să ne revenim.”

Clasamentul este completat pe locul 4 de Răzvan Stănescu de la CSS Slobozia- scrimă şi Iordache Sorin Andrei de la Clubul TENIS CON, pe locul 5 de Andreescu Cristian Alexandru de la CSM Unirea- tenis, pe locul 6, la egalitate, handbalista Marin Iulia Daniela şi luptătorul Stanciu Marian, pe 7, cu acelaşi număr de puncte, handbalistele Soreanu Valentina Maria şi Neagu Vali Ana Maria, pe locul 8, tot la egalitate, tenismenul Popa Radu Sebastian şi luptătorul Miu Cristian, pe 9  tenismenii Iordache Alexandra Maria şi Zamfirache Liviu Gabriel de la CSS Slobozia, iar pe 10 atleta Andreea Ilie de la CSM Unirea Slobozia. . Prezent la eveniment, preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa, Victor Moraru, a apreciat rezultatele obţinute de sportivii ialomiţeni şi le-a promis sprijin necondiţionat: „Premierea celor mai buni sportivi este un eveniment cu adevărat important, ştiind cât de greu este să te antrenezi în fiecare zi, indiferent de vreme. Vă garantăm că sportul va fi susţinut în continuare, prin finanţarea unui program judeţean, într-un parteneriat al Consiliului Judeţean cu Primăria Slobozia. Sunt în sală mari performeri, oameni care s-au dedicat o viaţă sportului, care au demonstrat că prin pasiune poţi să realizezi lucruri mari, dar şi antrenori mai tineri care aduc rezultate în Ialomiţa. Vă urez tuturor să aveţi în continuare forţă să munciţi şi să faceţi performanţă pentru dumneavoastră şi pentru noi, locuitorii acestui judeţ. Din partea noastră vă garantăm sprijin necondiţionat.”

 Diplome şi cupe au primit şi practicanţii sporturilor neolimpice, unde pe locul I s-a clasat Viorel Ioniţă – KEMPO Unirea Slobozia, dar şi tinerele speranţe ale sportului ialomiţean, motiv pentru primarul Municipiului Slobozia, Adrian Mocioniu, de a dezvolta infrastructura sportivă: „Am crescut într-o familie în care sportul era la loc de cinste şi vom continua această tradiţie. Avem foarte mulţi copii talentaţi şi este datoria noastră să susţinem aceşti sportivi cu investiţii şi infrastructură, atât pentru sportul de masă cât şi pentru cel de performanţă. În acest sens, în Consiliul Local Slobozia a fost aprobat un parteneriat cu Federaţia Română de Fotbal prin care ni se oferă cu titlul gratuit o suprafaţă sintetică de fotbal la dimensiuni FIFA.”

În cadrul Galei Sportului Ialomiţean s-au mai acordat diplome de merit profesorilor antrenori şi tuturor susţinătorilor sportivilor ialomiţeni.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.