Se deschide piscina de la Hermes

2

lkiuiu

Vremea capricioasă şi prelungirea anului şcolar au întârziat deschiderea sezonului estival la Slobozia. “Pentru noi s-a făcut un obicei ca de fiecare dată când iau copiii vacanţa de vară să le facem o bucurie şi să deschidem piscina. Ne-am străduit să venim cu lucruri noi, să îmbunătăţim apa…  Acum vrem să facem pachete speciale pentru copii, să aducem leagăne şi să avem mereu ceva nou”, precizează Alina Misăilă, reprezentantul societăţii.
Tinerii şi adolescenţii din Slobozia preferă piscina faţă de plaja la Amara, dar nu în detrimental mării, după cum spune Adina: “La mare e altceva. Eşti în legătură cu natura, nu se compară, chiar dacă este departe.” Când e vorba de distracţie, Andreea şi Cătălina sunt pentru piscină: ”Cu cât suntem mai mulţi cu atât distracţia e mai mare. Dar evităm când este prea aglomerat şi nu stăm când soarele e prea puternic: ori dimineaţa până la ora unu, ori seara după cinci”, spun fetele.
Conform normelor, la piscină trebuie să existe un salvamar. Ionuţ Stan precizează că supravegherea se face cu persoane antrenate şi calificate pentru acordarea primului ajutor: “Vorbim de o piscină micuţă, de 15 metri pe 25, cu adâncime de la un metru şi zece până la doi metri. Avem şi o piscină micuţă pentru copii. Pentru supraveghere avem doi băieţi, buni înotători, care au cursuri de prim ajutor. I-am avut şi anul trecut pentru că este important să aibă ochiul format pe oameni şi experienţă de supraveghere la piscină.”
Piscina din satul de vacanţă Hermes are 150 de locuri şi este singura în aer liber din Slobozia, după ce ştrandul municipal s-a închis.

2 comentarii

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.