Secţia de neonatologie din Slobozia a primit echipamente medicale în valoare de 29.000 de euro

0

dotare-slobozia-8jpg

Donaţia a fost făcută de organizaţia Salvaţi Copiii România, care a dăruit secţiei de neonatologie a Spitalului Județean de Urgență două incubatoare și un bilirubinometru. Noile echipamente medicale vor ajuta copiii născuți prematur să supraviețuiască și să aibă șansa unui viitor mai bun.

Anul trecut, la  Slobozia s-au înregistrat 1.090 de nașteri, dintre care 89 înainte de termen. Maternitatea este una de nivel II, cu un număr de 37 de paturi, care asigură asistență de specialitate pentru toți nou-născuții din Slobozia și din orașele alăturate: Fetești, Țăndărei, Urziceni și Călărași.

Spitalul a mai primit de la Salvați Copiii un incubator, în 2013. Astfel, anul trecut, am înregistrat cea mai mică mortalitate neonatală precoce, sub media pe țară. Nu am fi reușit fără ajutorul Salvați Copiii. Pentru îngrijirea nou-născutului cu probleme de sănătate și în special a nou-născutului prematur, ne sunt extrem de utile cele două incubatoare și bilirubinometrul primite recent. Mulțumim din suflet Organizației Salvați Copiii pentru sprijinul acordat maternității noastre”- Dr. Gabriela Dumitru, Șef Secție Neonatologie, Spitalul Județean de Urgență Slobozia.

Conform informării de presă, la fiecare șase ore, în România moare un copil mai mic de un an. Ţara noastră se menţine pe primul loc în Uniunea Europeană privind mortalitatea infantilă, cu o rată de 8 la 1000 de nou-născuţi vii, în 2015. Aceşti copii ar putea trăi dacă maternităţile ar avea suficiente echipamente medicale performante. Prin proiectul Fiecare Copil Contează, organizaţia Salvaţi Copiii a reuşit până în prezent să doteze 58 de maternităţi cu incubatoare, mese de resuscitare şi aparate de ventilaţie. În 2016, Salvaţi Copiii România îşi propune dotarea a 29 de maternităţi și secţii de nou-născuţi din întreaga ţară.

Cei care doresc să susţină demersul Salvaţi Copiii de reducere a mortalității infantile în România o pot face cu un sms lunar la 8844 cu textul ”SALVEZ”, în valoare de 2 Euro.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.