Senatorul Marian Pavel a fost ales preşedintele PSD Ialomiţa

0

Senatorul Marian Pavel a asigurat interimatul la şefia PSD Ialomiţa şi îi urmează lui Marian Neacşu, fostul secretar general al partidului, care a fost exclus din PSD în urmă cu 5 luni.
La Conferinţa judeţeană de alegeri a fost prezent şi Liviu Dragnea, alături de Codrin Ştefănescu, Liviu Pop, Mihai Fifor, Victor Negrescu, Mircea Drăghici, Robert Cazanciuc, senatori şi deputaţi atât din Ialomiţa cât şi din ţară.
Pentru conducerea filialei PSD Ialomiţa au fost doi candidaţi, senatorul Marian Pavel şi preşedintele Consiliului Judeţean, Victor Moraru.
Câştigătorul a fost stabilit însă în cerc închis, vineri seara, în urma voturilor primarilor şi a şefilor de organizaţii locale, care au decis cu 47 la 15 în favoarea senatorului.
Liviu Dragnea: “Acești doi colegi, pe care-i respect și la care țin foarte mult, ieri au avut o întâlnire cu președinții de organizații locale și cu primarii noștri, în care au stabilit care este cea mai bună cale de urmat. A fost o dovadă de mare înțelepciune, astăzi în discursurile lor, și tineri și de la organizația de femei, și fostul președinte Silvian Ciupercă, pe care am fost foarte bucuros să-l revăd, alți colegi, au transmis mesaje fără ezitare, de dorință, de implicare în acești doi ani electorali, de a continua proiectele de dezvoltare locală importante pentru Ialomița. Vreau să-i felicit, îi urez succes lui Marian Pavel, colegul și prietenul meu din parlament și sunt convins că rezultatele nu vor întârzia să apară”.
La ultimele alegeri locale, PSD Ialomiţa a obţinut 56% din voturile celor prezenţi la urne şi, prin alianţa cu ALDE, deţine majoritatea în Consiliul Judeţean şi în Consiliul Local Slobozia.
Președintele PSD, Liviu Dragnea, a mai declarat că mulți dintre social democrații anchetați și condamnați au fost vânați de serviciile secrete în complicitate cu politicieni din interiorul partidului. Dragnea a precizat că este un PRO european si un PRO american convins, însa vrea ca “românii să aibă dreptul la dreptatea lor, in țara lor, la fel cum multinaționale au obligația de a plăti impozit în România, locul in care funcționează”.
Liderul PSD a cerut ministrului transporturilor să urgenteze lucrările la o pasarelă de trecere peste bariera de la Drajna: “Sper ca domnul Cuc, noul ministru al transporturilor, dacă nu mă vede în direct sau dacă citește, să țină cont de faptul că acest pod de la Drajna trebuie să fie realizat. De prea mulți ani românii din toată țara stau la coadă la acea barieră și la acea cale ferată”.
Plecarea fostului secretar general al PSD, Marian Neacşu, la PRO România nu va produce o migraţie a primarilor social democraţi din Ialomiţa, susţine Liviu Dragnea.
Preşedintele PSD apreciază că viitorul politic al oricărui ales social democrat este în interiorul partidului, nu în afara acestuia: “Orice om care lucrează în administrația locală, membru PSD cu scaun la cap și care-și iubește comunitatea și ține în continuare la principiile social democrate, nu are de ce să plece din PSD, categoric!”
Printre absenţii de la conferinţa judeţeană de alegeri a PSD Ialomiţa s-a numărat primarul municipiului Slobozia, Adian Mocioniu, propus şi susţinut de către Marian Neacşu la alegerile locale anterioare.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.